VM 2010-profiler: Schweiz

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om de schweiziske VM 2010-profiler herunder.   

 

 

MÅLMAND: DIEGO BENAGLIO

Fakta: 

Fulde navn: Diego Orlando Benaglio

Position: Målmand

Klub: VfL Wolfsburg

Højde: 1,93 meter

Vægt: 93 kilo

Fødselsdag: 08/09/1983

Landskampe/mål: 30 (0)

Biografi

Førstevalget mellem stængerne hos Schweiz er 26-årige Diego Benaglio. Hans første professionelle kontrakt blev underskrevet i 1999 med Grasshopper. Her blev det til 23 kampe for Benaglio, før udlandet kaldte, og han skrev under på en kontrakt med Stuttgart.

Hans ophold her blev dog knapt så succesfuldt, og uden en eneste førsteholdsoptræden skiftede han i 2005 videre til Nacional. Her fik han mere succes og efter flere gode præstationer for den portugisiske klub blev han solgt videre til Wolfsburg, hvor han hurtigt blev populær og fik tilkæmpet sig en fast plads på holdet.

Frem mod EM i 2008 blev Benaglio forfremmet til førsteholdsmålmand for det schweiziske landshold, og han har siden været nummer et til pladsen i målet.

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: STEPHAN LICHTSTEINER

Fakta: 

Fulde navn: Stephan Lichtsteiner

Position: Forsvarsspiller

Klub: Lazio

Højde: 1,80 meter

Vægt: 77 kilo

Fødselsdag: 16/01/1984

Landskampe/mål: 31 (0)

Biografi: 

Stephan Licthsteiner er særligt kendt for sine lange, offensive løb ned af højrekanten, hvilket har givet ham tilnavnet ”Forrest Gump”.

Karrieren begyndte i ungdomsårene hos Adligenwil og Luzern i hjemlandet, inden kan skiftede til Grasshoppers, hvor han fik sin professionelle debut.  Her nåede han at slå sig fast i startopstillingen førend han skiftede til franske Lille.

Hans første sæson her blev en kæmpe succes, idet han var medvirkende til, at Lille fik en flot 3. plads i den franske liga og derved kom med i Champions League.

Dette blev kvitteret med landsholdsdebut sent i år 2006 i en venskabskamp mod Brasilien, og selvom han ikke var med ved VM i 2006, er han siden blevet fast på højrebackpladsen hos Schweiz.

Ved EM i 2008 eksponerede han sig så godt, at flere større klubber i Europa holdt øje med ham, og det blev Lazio, der løb med Lichtsteiner.

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: GÖKHAN INLER

Fakta: 

Fulde navn: Gökhan Inler

Position: Midtbanespiller

Klub: Udinese

Højde: 1,83 meter

Vægt: 77 kilo

Fødselsdag: 27/06/1984

Landskampe/mål: 39 (3)

Biografi: 

Gökhan Inler startede karrieren hos hjembyholdet Olten, men da de lokale omgivelserne i 2004 blev for små, drog han videre til FC Basel, hvor han underskrev en professionel kontrakt. Her nåede han dog aldrig at løbe på grønsværen for klubbens førstehold, og tog i 2005 i stedet videre til FC Aarau, hvor han i sin første og eneste sæson blev en stamfigur på holdet.

Herefter tog han til FC Zürich, hvor han var en bidragende faktor til, at Zürich blev schweiziske mestre i 2006 og 2007. Det var desuden, mens han var hos Zürich, at Inler fik sin første landsholdsoptræden i en venskabskamp mod Venezuela.

I 2007 købte blev Inler købt af Udinese, hvor han er blevet motor i det italienske holds maskinrum, ligesom han er blevet det for det Schweiziske landshold.

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: ALEXANDER FREI

Fakta: 

Fulde navn: Alexander Frei

Position: Angriber

Klub: FC Basel

Højde: 1,79 meter

Vægt: 73 kilo

Fødselsdag: 15/07/1979

Landskampe/mål: 77 (40)

Biografi

Alexander Frei er blevet ikon for schweizisk fodbold og gennem sin langvarige karriere har der været adskillige højdepunkter.

Freis fodboldliv blev sat i gang hos FC Basel, hvor han som 18-årig fik debut for førsteholdet. Han nåede dog blot at score et enkelt mål for klubben, førend han drog videre til de schweiziske klubber Thun og Luzern, førend udlandet kaldte på Frei.

Den franske klub Servette løb med Freis underskrift, og efter to anonyme sæsoner hos klubben fik han sit gennembrud i 2002/2003-sæsonen, hvor han scorede 20 mål og blev nummer to på topscorerlisten i den franske Ligue 1.

Herefter var han tre succesfulde sæsoner hos henholdsvis den franske klub Rennais og Borussia Dortmund, førend han drog hjem til FC Basel i 2009.

Alexander Frei fik debut for landsholdet i 2001, og er siden blevet anfører for Schweiz.

_______________________________________________________________________________

Skriv en kommentar