VM 2010-profiler: Nordkorea

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om de nordkoreanske VM 2010-profiler herunder.   

 

 

MÅLMAND: RI MYONG-GUK

Fakta: 

Fulde navn: Ri Myong-Guk

Position: Målmand

Klub: Pyongyang City

Højde: 1,87 meter

Vægt: 79 kilo

Fødselsdag: 09/09/1986

Landskampe/mål: 37 (0)

Biografi

23-årige Ri Myong er en af de yngste på det nordkoreanske landshold. Han er også en af mange, der spiller i den hjemlige liga i Nordkorea.

Han har hele sin karriere spillet for sin barndomsklub, Pyongyang City, der foruden Ri Myong-Guk har fire andre landsholdsspillere på kontrakt.

På det nordkoreanske landshold er Ri Myong-Guk på trods af sin unge alder en sikker skanse. Han har siden sin debut i 2007 spillet 37 kampe for Nordkorea, herunder 15 af dem i kvalifikationen til VM-slutrunden.

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: NAM SONG-CHOL

Fakta: 

Fulde navn: Nam Song-Chol

Position: Forsvarsspiller

Klub: April 25

Højde: 1,78 meter

Vægt: 64 kilo

Fødselsdag: 07/05/1982

Landskampe/mål: 53 (2)

Biografi: 

Nam Song-Chol er en anden spiller, der spiller i den hjemlige liga i Nordkorea. Her optræder han til dagligt for April 25, som han har repræsenteret i hele sin karriere. Navnet April 25 kommer fra dannelsesdagen for militæret i Nordkorea og klubben tilhører Nordkoreas militær.

Foruden dette så optræder 28-årige Nam Song-Chol også for landsholdet, som han har repræsenteret i 52 landskampe, hvilket gør ham til en af veteranerne. 17 af kampene spillede Nam Song-Chol for landsholdet under kvalifikationen til VM-slutrunden.

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: KIM YONG-JUN

Fakta: 

Fulde navn: Kim Yong-Jun

Position: Midtbanespiller

Klub: Pyongyang City

Højde: 1,82 meter

Vægt: 67 kilo

Fødselsdag: 19/07/1983

Landskampe/mål: 86 (11)

Biografi: 

27-årige Kim Yong-Jun startede sin professionelle karriere hos Pyongyang City, men efter fire sæsoner hos klubben gik turen videre til Yanbian FC, hvor han opnåede 27 kampe og seks mål. Efter dette ophold lagde kinesiske Chengdu Blades med et kontraktilbud på bordet.

Det blev dog ikke til den store succes her, og efter blot fire kampe for det kinesiske mandskab, skiftede han tilbage til Pyongyang City. Den nordkoreanske storklub har, foruden Kim Yong-Jun, en håndfuld andre landsholdsspillere på kontrakt i klubben.

På landsholdet har 27-årige Kim Yong-Jun spillet 86 landskampe med 11 mål til følge.

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: HONG YONG-JO

Fakta: 

Fulde navn: Hong Yong-Jo

Position: Angriber

Klub: FK Rostov

Højde: 1,74 meter

Vægt: 68 kilo

Fødselsdag: 22/05/1982

Landskampe/mål: 69 (22)

Biografi

Hong Yong-Jo startede sin professionelle karriere, da han som 22-årig begyndte at spille for April 25. Efter tre sæsoner søgte Hong Yong-Jo lykken i udlandet, hvor tjekkiske Bezanija stod klar med en kontrakt.

Efter et noget mislykkes ophold i Tjekkiet med kun syv kampe og et mål, skiftede han til Rostov. Her har han spillet siden 2008, hvor det er blevet til 30 kampe og tre mål for det russiske mandskab.

På landsholdet har Hong Yong-Jo optrådt i 69 landskampe og har i disse fået nettet 22 gange.

_______________________________________________________________________________

Skriv en kommentar