VM 2010-profiler: Sydkorea

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om de sydkoreanske VM 2010-profiler herunder.   

 

 

MÅLMAND: JUNG SUNG-RYONG

Fakta: 

Fulde navn: Jung Sung-Ryong

Position: Målmand

Klub: Seongnam Ilhwa Chunma

Højde: 1,90 meter

Vægt: 86 kilo

Fødselsdag: 04/01/1985

Landskampe/mål: 20 (0)

Biografi

Jung Sung-Ryong var ikke den mest rutinerede målmand i den sydkoreanske trup. Således havde man i truppen Lee Woon Jae med 130 landskampe på CV’et, men alligevel blev Jung Sung-Ryong det foretrukne valg ved slutrunden og han vogtede målet i Sydkoreas fire kampe.

25-årige Sung-Ryongs første klub på seniorplan var Pohang Steelers fra hjemlandet Sydkorea. Her spillede keeperen fra 2003 til 2007, hvor han skiftede til den klub, som han spiller for den dag i dag.

Det drejer sig om Seongnam Ilhwa Chunma, også fra Sydkorea, hvor Jung Sung-Ryong har optrådt 67 gange.

Målmanden har spillet på det sydkoreanske U20- og U23-landshold, og fik sin debut på A-landsholdet i 2008 i en kamp mod Chile.  

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: LEE YOUNG-PYO

Fakta: 

Fulde navn: Lee Young-Pyo

Position: Forsvarsspiller

Klub: Al-Hilal

Højde: 1,77 meter

Vægt: 66 kilo

Fødselsdag: 23/04/1977

Landskampe/mål: 117 (5)

Biografi: 

Forsvarsspillerens karriere startede i Anyang LG Cheetahs i år 2000, hvor han opnåede 77 kampe i løbet af de to år, hvor han var i klubben. I 2003 var der bud efter ham fra Holland, hvor PSV Eindhoven ønskede at hente Lee Young-Pyo.

I Holland blev han kendt som en af de bedste backs i og efter to år i PSV skiftede han til Tottenham Hotspur i England. Englænderne kæmpede med flere Serie A-klubber, om at sikre sig sydkoreanerne.

Efter tre sæsoner i Tottenham med 70 kampe til følge, skiftede Young-Pyo til tyske Borussia Dortmund, hvor det dog kun blev til en enkelt sæson. I dag spiller forsvarsspilleren i Saudi Arabien i klubben Al-Hilal.

Lee Young-Pyo fik sin landsholdsdebut i 1999 i en kamp mod Mexico, og siden er det blevet til imponerede 117 kampe på det sydkoreanske landshold.

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: PARK JI-SUNG

Fakta: 

Fulde navn: Park Ji-Sung

Position: Midtbanespiller

Klub: Manchester United

Højde: 1,78 meter

Vægt: 72 kilo

Fødselsdag: 25/02/1981

Landskampe/mål: 92 (13)

Biografi: 

Den altoverskyggende stjerne på det sydkoreanske hold er Manchester Uniteds Park Ji-Sung. Hans karriere startede på Myongji Universitetet. Hans første professionelle kontrakt fik han i 2000 med holdet Kyoto Purple Sanga i J-League.

Efter at have været en del af det imponerende landshold i 2002, skiftede han den japanske klub ud med en europæisk, hollandske PSV Eindhoven. På to år spillede han 64 kampe for hollænderne og lavede i alt 13 mål, hvilket fik de engelske giganter fra Manchester United til at hente ham til de britiske øer. Her har han siden 2005 spillet 102 Premier League-kampe og lavet 12 mål.

På landsholdet kom debuten allerede i 2000 i en kamp mod Laos. Sidenhen deltog han i landets kampe ved OL i Sydney samme år. Med Guus Hiddinks tilgang som træner for landsholdet blev han rykket fra den defensive midtbane og ud på fløjen, hvor hans spil for alvor tog fart.

Han var en del af det hold, der blev nummer fire i 2002 og deltog også for fire år siden i Tyskland.

Det er indtil videre blevet til 92 optrædener med 13 mål til følge for den 29-årige koreaner.

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: PARK CHU-YOUNG

Fakta: 

Fulde navn: Park Chu-Young

Position: Angriber

Klub: AS Monaco

Højde: 1,83 meter

Vægt: 70 kilo

Fødselsdag: 10/07/1985

Landskampe/mål: 45 (15)

Biografi

Den tidligere vinder af prisen som ”Årets Unge Spiller i Asien”, startede sin ungdomskarriere i Cheonggu High School, for sidenhen at komme forbi Zico Football Center og Korea Universitet, inden FC Seoul gav ham en professionel kontrakt i 2005.

I hans tre år hos hovedstadsklubben blev det til 69 ligakampe og 23 mål. Dette gav interesse fra Europa for den unge koreaner og i 2008 skiftede han FC Seoul ud med den franske riviera og klubben AS Monaco, for hvem han har spillet lige siden. Det er desuden blevet til 51 kampe i Ligue 1 og 13 mål.

På landsholdsplan imponerede han på landets U/20-hold, hvilket blandt andet gav ham den førnævnte pris i 2004. I bare 26 kampe for holdet lykkedes det angriberen at score 19 mål. Allerede i 2005, som 21-årig, fik han debut for A-landsholdet i en kamp mod Usbekistan.

Sidenhen er det blevet til 45 kampe og 15 mål for den hurtige koreaner.

_______________________________________________________________________________

Skriv en kommentar