VM 2022: Dagens resultater (21. nov.)

0

VM 2022 blev for alvor sparket i gang i dag med tre kampe, som bød på masser af mål. Her får du et resumé af dagens resultater i de tre VM-opgør.

England vs Iran (6-2)

Spille-tidspunkt: 14:00

England indledte VM-slutrunden med manér, da de bragede sammen med Iran. Kampen kom dog noget afbrudt i gang, da der kort inde i første halvleg var et langt spilstop, hvor Irans målmand, Alireza Beiranvand, blev behandlet for en hovedskade.

Den første halve times tid lykkedes det ikke englænderne at lirke Irans defensiv op, men efter 35 minutters spil fik Jude Bellingham bragt sit hold på 1-0. Herefter rullede lavinen, og ved pausen stod det 3-0 efter scoringer af Bukayo Saka og Raheem Sterling.

Iranerne skiftede tre mand i pausen, men Gareth Southgates tropper havde fortsat overtaget fra 2. halvlegs begyndelse. Efter ca. en times spil udbyggede Saka føringen til 4-0, men det lykkedes Iran at reducere få minutter senere.

Det førte dog ikke reel spænding om resultatet med sig, og England endte med at vinde 6-2 efter mål af indskifterne Marcus Rashford og Jack Grealish.

Senegal vs Holland (0-2)

Spille-tidspunkt: 17:00

Søndag blev den første kamp i Gruppe A spillet, da værtsnationen Qatar måtte se sig slået med 2-0 af et stærkt spillende Ecuador-mandskab. Mandag skulle puljens to andre mandskaber så i aktion, og det skulle vise sig at blive en jævnbyrdig affære i størstedelen af kampen, hvor Senegal dog måtte undvære stjernen Sadio Mané.

Efter de første 45 minutter var stillingen fortsat 0-0, og opgørets nok største mulighed var tilfaldet Frenkie de Jong, som imidlertid misbrugte chancen ved at drible i feltet. Ingen af mandskaberne skiftede ud i pausen, og efter henved 80 minutters spil var der fortsat ikke scoret. Der var således lagt op til, at opgøret skulle ende målløst, men sådan skulle det ikke gå.

Det ville PSV Eindhoven-kometen Cody Gakpo nemlig anderledes, for med omkring fem minutter igen stangede han et indlæg fra Frenkie de Jong i netmaskerne. Dybt inde i overtiden kunne Holland cementere sejren med en 2-0-scoring af Davy Klaassen, og de tog dermed alle tre point.

USA vs Wales (1-1)

Spille-tidspunkt: 20:00

England, der af mange anses for at være favoritter til at vinde Gruppe B, besejrede som nævnt Iran med 6-2 i mandagens første opgør. Der var derfor masser at spille for, da USA og Wales bragede sammen på Ahmed bin Ali Stadium.

Kampen var fra begyndelsen præget af fysisk spil og mange nærkampe, men efterhånden fik de teknisk dygtige amerikanere et ganske fast greb om løjerne. Det udmøntede sig i en scoring efter 36 minutter, hvor Timothy Weah prikkede bolden i kassen til 1-0 på oplæg af Chelsea-kantspilleren Christian Pulisic.

Efter pausen fortsatte kampbilledet, hvor USA lignede det bedste mandskab, men waliserne fik kæmpet sig tilbage i opgøret. Med omkring ti minutter tilbage af den ordinære spilletid begyndte uret at tikke hurtigt for Wales, men så dukkede Gareth Bale pludselig op.

Den tidligere Real Madrid-profil fik tilkendt et vigtigt straffespark, som han selv eksekverede. Der blev dog ikke scoret flere mål i kampen, selvom Brennan Johnsen havde en mulighed for at sikre waliserne alle tre point. Opgøret sluttede således med resultatet 1-1 og en pointdeling.

Skriv en kommentar