VM 2022: Dagens resultater (27. nov.)

0

VM 2022's 8. dag bød på fire kampe, hvor bl.a. Canada fik scoret deres første VM-mål i historien og Marokko besejrede Belgien.

Japan vs Costa Rica (0-1)

Spilletidspunkt: 11:00

Japan var store favoritter, da de mødte Costa Rica i søndagens tidlige kamp. Første halvleg var dog domineret af Costa Rica, men i anden halvleg satte Japan sig tungt på kampen.

De fik produceret hele 12 målforsøg og tre skud på mål, mens Costa Rica fik skabt et målforsøg og et skud på mål. Det var dog nok for at de kunne tage sejren.

Keysher Fuller blev kampens enlige målscorer med sit mål i det 81. minut, som sikrede Costa Rica tre virale og overraskende point.

Hvis Costa Rica besejrer Tyskland i deres sidste gruppekamp, så avancerer de til ottendedelsfinalen.

Belgien vs Marokko (0-2)

Spilletidspunkt: 14:00

Belgien stod for 70 procent af boldbesiddelsen i første halvleg, men det var Marokko, som kunne juble i det 47. minut, men desværre for mandskabet, så var Ziyech offside, og derfor blev målet annulleret.

I anden halvleg tog Marokko dog revanche. Efter 73 minutters spil kunne Saiss overraskende bringe Marokko foran med 0-1. I det 92. minut cementerede Aboukhlal sejren med slutcifrene 0-2.

Belgien er nu tvunget til at vinde deres sidste gruppekamp mod Kroatien, hvis de vil videre i VM 2022-turneringen.

Kroatien vs Canada (4-1)

Spilletidspunkt: 17:00

Et minut og syv sekunder. Så meget var der spillet, da Canadas store profil, Alphonso Davies satte hovedet på et præcist indlæg fra Tajon Buchanan, hvorefter bolden røg i kassen. Canadas første VM-mål nogensinde var en realitet.

Canada fortsatte presset i et stykke tid, men så gik luften mere ud af ballonen. Det udnyttede Kroatien til at æde sig tilbage i kampen.

I det 36. minut fik Perisic udlignet til 1-1, og bare otte minutter efter kunne Livaja bringe kroaterne i front 2-1.

Efter 70 minutter kunne Kramaric bringe Kroatien foran med 3-1, mens Majer scorede i det 94. minut, da Kroatien kørte en omstilling og beviste, at de er det rette hold til at føre gruppen.

Hvis de skal sikre sig førstepladsen i gruppen, så skal de hente en sejr mod Belgien i sidste spillerunde i gruppe F. Canada kan ikke nå videre avancement længere.

Spanien vs Tyskland (1-1)

Spilletidspunkt: 20:00

Spanien havde spilovertaget med en boldbesiddelse, der hed 68/32 i Spaniens favør i første halvleg. Det var dog tyskerne, der fik bolden i nettet i første halvleg, hvor Rüdiger headede bolden i nettet. Desværre for Tyskland, så blev målet korrekt annulleret for offside.

I det 62. minut kunne Spanien til gengæld komme på tavlen. Den netop indskiftede Morata var mande, der bragte spanierne på sejrskurs.

Efter 83 minutter fik Tyskland dog hul på bylden, da Fullkrug scorede til 1-1, hvilket også blev kampens slutresultat.

Resultatet betyder, at Tyskland skal vinde deres sidste gruppekamp mod Costa Rica, hvis de skal gøre sig håb om avancement, mens de skal håbe på at Spanien besejrer Japan.

Se stillingen i samtlige otte VM-grupper her.

Skriv en kommentar