VM-dommer: Ravshan Irmatov

1

VM-guide.dk går tæt på samtlige VM-dommere ved årets slutrunde. Vi tegner her et portræt af dommeren Ravshan Irmatov fra Usbekistan. Han er placeret i den asiatiske dommer-gruppe.

Fakta:
Nationalitet:
Usbekistan
Født: 09-08-1977
Sideerhverv: Skolefodbold træner
International siden: 2003

Ravshan Irmatov, som er usbeker, lever til dagligt i byen Tashkent. Selvom han lyder ukendt for de flestes ører, har han dømt mange internationale kampe. Den første internationale kamp dømte han i 2004, da Vietnam og Libanon tørnede sammen. 1,83 m høje Irmatov blev kåret som den bedste dommer i den asiatiske del af verden i 2008 og 2009, hvilket gjorde ham mere kendt over hele verden.

Usbekeren dømte også ved VM for klubhold i 2008, som er turneringen med de bedste hold i seks forskellige kontinenter. Der dømte han kampen Manchester United – LDU Quito, hvor han viste forsvarsspilleren Nemanja Vidic direkte rødt. Det efterfølgende år var han også med til verdensmesterskaberne for U/17-landshold, hvor han dømte fire kampe, herunder semifinalen mellem Spanien og Nigeria som nigerianerne vandt 3-1.

I år er det blevet til otte VM-kvalifikationskampe i Asien, blandt andet en af play-off-kampene mellem Saudi Arabien og Bahrain. Nu er den 33-årige dommer så blevet valgt blandt de 29 andre dommere, der dømme med under VM-slutrunden. Irmatov fik æren af at stå i spidsen for åbningskampen mellem Sydafrika og Mexico.

Udover at være dommer, interesserer Irmatov sig meget for fodbold og tennis, som han også udøver i sin fritid. Af fritidsjob er han træner på en fodboldskole i Usbekistan, hvor han også selv har spillet fodbold i sine unge dage.

Skrevet af Unal Korkmaz

1 kommentar

  1. VM-dommer: Ravshan Irmatov fra åbningskampen og forleden dag, har absolut været en fornøjelse at følge. Der er næsten noget Peter Mikkelsen agtigt over den mand når an dømmer.
    Håber han får finalen, så vi kan få en god kamp der.

Skriv en kommentar