VM-dommer: Stephane Lannoy

0

VM-guide.dk går tæt på samtlige VM-dommere ved årets slutrunde. Den syvende dommer, som vi tegner et portræt af, er Stephane Lannoy, der er placeret i den europæiske dommer-gruppe.

Fulde navn: Stephane Lannoy
Nationalitet: Frankrig
Født: 18-09-1969
International siden: 2006

Stephane Lannoy startede sin karriere som dommer i 1998. Indtil han var 20 år var han selv aktiv på banen, men han mente ikke selv, at han var god nok til at blive professionel, og derfor besluttede han sig for at blive dommer. Han havde allerede erfaringer med dette, da han også dømte mens han selv var aktiv. I 2006 blev franskmanden international dommer.

I 2006 kom han i aktion i UEFA Cuppen – først ved at dømme en kvalifikationskamp mellem Ventspils og Newcastle United og senere dømte han også en kamp i selve turneringen. Også i 2007 kom han i aktion i UEFA Cuppen, ligesom han blev udpeget til at dømme tre kampe ved U21-EM – blandt andet kampen om tredjepladsen mellem Portugal og Italien.

2007 var også året, hvor han for første gang dømte i Champions League, hvor han fik fornøjelsen af at passe fløjten i gruppekampen mellem FC Barcelona og VfB Stuttgart. I indeværende sæson har Lannoy dømt fire gruppekampe i Champions League.

Ved de Olympiske Lege i 2008 fik franskmanden en enkelt kamp, da han blev udvalgt til at dømme New Zealand – Brasilien i gruppespillet. Han dømte desuden EM-kvalifikationskampen til EM 2008 mellem Bosnien-Herzegovina og Norge og kom senere til at fungere som fjerdedommer ved selve slutrunden.

I 2009 ledte han tre kampe ved U17-VM, og i kvalifikationen til VM 2010 har Lannoy også stået i spidsen for tre kampe, blandt andet opgøret mellem Ungarn og Portugal.

Skrevet af Pernille Nielsen

Skriv en kommentar