VM-holdanalyse 2014: Bosnien-Hercegovina

0

Bosnien-HercegovinaBosnien-Hercegovina er placeret i gruppe F, hvor de skal op imod Argentina, Iran og Nigeria. VM-guide.dk har analyseret Bosnien-Hercegovina her.

Fakta:

Fulde navn: Bosnien-Hercegovina
Hovedstad: Sarajevo
National-stadion: Bilino Polje (15.600 tilskuere)
Antal indbyggere: 4.621.598
Øgenavn til landsholdet: Zmajevi (dragerne)
Placering på verdensranglisten: 25
Flest landskampe: Zvejzdan Mismovic (80 kampe)
Flest mål: Edin Dzeko (33 mål)
Største sejr: Bosnien - Estland: 7-0 (10. september, 2008)
Største nederlag: Argentina - Bosnien: 5-0 (14. maj, 1998)

Bosnien-Hercegovinas VM-erfaring:

Bosnien-Hercegovina deltager for første gang ved VM, og har derfor af logiske årsager ikke nogen erfaring med at spille slutrunder, da de heller ikke har deltaget ved EM før.

De spillede også deres første kamp i FIFA-regi tilbage i 2005 den 30. november. Siden da har udviklingen dog været rivende, og kulminerede med kvalifikationen til VM 2014.

Bosnien-Hercegovinas vej til VM 2014:

Bosnien var havnet i en meget overkommelig kvalifikationspulje med Grækenland, Slovakiet, Litauen, Letland og Liechtenstein. Dermed var mulighederne for første gang nogensinde at komme med til en slutrunde meget stor.

Undervejs i kvalifikationen smed Bosnien blot point to gange. Den ene gang var på udebane mod Grækenland, hvor de spillede 0-0, mens den anden gang var hjemme mod Slovakiet, hvor de tabte.

Ellers imponerede bosnierne med at sejre med 3-1 hjemme mod Grækenland, hvor profiler som Dzeko og Ibisevic trådte i karakter.

Da regnskabet skulle gøres op, så endte både Bosnien og Grækenland på 25 point. Her var der dog ikke så meget at rafle om, da Bosnien både havde en markant bedre målscorer og var bedre indbyrdes end grækerne.

Bosnien-Hercegovinas landstræner:

Navn: Safet Susic
Født: 13. april, 1955
Nationalitet: Jugoslavien
Landstræner siden: 2009
Træner-karriere: Cannes, Istanbulspor, Al-Hilal, Konyaspor, Ankaragücü, Caykur Rizespor, Ankaraspor, Bosnien-Herzegovina.

Portræt:

Efter sin aktive karriere blev Susic træner i franske Cannes i 1994, og var der i en enkelt sæson inden hans trænerkarriere tog et mere eksotisk skifte.

I 1996 blev Susic ansat hos Istanbulspor, hvor ha nvar indtil 1998. Herefter fulgte en trænerpause indtil 2001, hvor han blev ansat hos saudiarabiske Al-Hilal, som Safet Susic var hos i et års tid.

Derefter blev Susic i 2004 ansat hos tyrkiske Konyaspor, hvorfra turen gik til Ankaraücü i 2005-06 sæsonen.

Efterfølgende var Safet Susic ansat hos Caykur Rizespor, som han kun var ansat hos i 12 kampe, inden han i 2008 igen blev ansat hos dem, hvorefter han blev ansat i Ankaraspor.

I 2009 blev Susic ansat som bosnisk landstræner, hvilket han var har været lige siden med stor succes.

Analyse af Bosnien-Hercegovinas VM-trup:

Det bosniske hold er kendetegnet ved hård fight, men igennem de seneste år har de fået udklækket flere store individuelle stjerner, hvilket har været med til at løfte dem.

Målmænd:

Asmir Begovic er manden, der kommer til at vogte målet. Den solide Stoke-keeper er en solid sidste skanse for bosnierne, som kommer til at nyde godt af Begovic' Premier League-erfaring.

Forsvaret:

Skal man pege på en lille svaghed hos Bosnien er det i forsvaret, hvor de ikke har de store profiler. De har dog i kaptajn Emir Spahic fra Lverkusen og Mensur Mujdza fra Freiburg et par rutinerede spillere.

Midtbanen:

På midtbanen er Bosnien stærkt besat. Zvjezdan Misimović spiller ganske vist i Kina, men udover ham har de også spillere som Pjanic fra Roma og Salihovic fra Hoffenhim, som er glimrende spillere, der vil gøre ondt på de fleste hold.

Angrebet:

Angrebet er den helt store bosniske styrke. Med Manchester Citys Edin Dzeko og Vedad Ibsevic fra Stuttgart har de en meget målfarlig frontduo, som er potentielle VM-topscorer.

Bosnien-Hercegovinas endelige VM 2014-trup:

Målmænd:

Asmir Avdukic (Borac Banja Luka)
Asmir Begovic (Stoke City)
Jasmin Fezjic (Aalen)

Forsvaret:

Muhamed Besic (Ferencvaros)
Ermin Bicakcic (Eintracht Braunschweig)
Sead Kolasinac (Schalke)
Emir Spahic (Bayer Leverkusen)
Toni Sunjic (Zorya)
Ognjen Vranjes (Elazigspor)

Midtbanen:

Anel Hadzic (Sturm Graz)
Izet Hajrovic (Galatasaray)
Senijad Ibricic (Erciyespor)
Senad Lulic (Lazio)
Haris Medunjanin (Gaziantepspor)
Zvjezdan Misimovic (Guizhou Renhe)
Mensur Mujdza (Freiburg)
Miralem Pjanic (Roma)
Sejad Salihovic (Hoffenheim)
Tino Susic (Hajduk Split)
Edin Visca (Istanbul BB)
Avdija Vrsajevic (Hajduk Split)

Angrebet:

Edin Dzeko (Manchester City)
Vedad Ibisevic (Stuttgart)

Bemærk: Truppen blev tilføjet den 7. juni 2014.

Skriv en kommentar