Optakt: Bosnien-Hercegovina – Iran

0

Bosnien-Hercegovina - IranBosnien-Hercegovina har udspillet deres rolle ved VM, men Iran lever stadig. Iranerne er dog tvunget til at vinde, samtidig med at Nigeria taber til Argentina.

Ikke mange havde forventet, at Bosnien-Hercegovina ville vinde over Argentina i deres første kamp ved VM.

Det skete heller ikke, men i den anden kamp var der større forventninger til holdet fra Balkan, der dog indkasserede et nederlag til Nigeria. Derfor er holdet nu færdige ved VM.

Iran lignede på forhånd gruppe F's prügelknabe, men de overraskede ved i første kamp at spille 0-0 mod Nigeria, og længe holdt de Argentina fra at score i deres anden kamp. I de døende minutter slog stjernen Lionel Messi dog til, og sikrede en argentinsk sejr.

Fokus på holdene:

Bosnien-Hercegovina:

På forhånd var Bosnien-Hercegovina spået som en outsider, der kunne gå videre fra gruppe F. Det var der stadig begrundet tro på, efter bosnierne tabte 2-1 til Argentina i åbningskampen, selvom Bosnien-Hercegovina ikke ligefrem spillede overbevisende i særligt anden halvleg.

Nøglekampen mod Nigeria gav dog et andet svar. Det afrikanske mandskab endte med at vinde 1-0, hvilket gør Bosnien-Hercegovina allerede nu har udspillet deres rolle ved VM.

Efter nederlaget til Nigeria, var der stor fokus på dommeren, der ifølge den bosniske lejr fejlagtigt havde underkendt et mål lavet af Edin Dzeko.

Iran:

Ingen havde på forhånd forventet noget af Iran. Landstræner Carlos Queiroz har imidlertid fået sat sit mandskab helt rigtigt op til VM.

I den første kamp mod Nigeria lykkes Queiroz med sin defensive tilgang til tingene, og så havde det ikke en gang været ufortjent, hvis Iran havde løbet med alle tre point mod Nigeria.

Mod Argentina blev Lionel Messi og co. holdt for nar rigtigt længe. Faktisk kom de slet ikke frem til nogen særligt store chancer før Messi slog til i overtiden.

Målet af Messi betyder dog, at Iran er tvunget til at vinde mod Bosnien-Hercegovina, hvis de skal have en chance for at komme videre.

Fakta:

- Opgøret er det sjette i alt mellem Iran og Bosnien-Hercegovina.

- Opgøret er det første mellem de to mandskaber i VM-sammenhæng.

- Bosnien-Hercegovina har aldrig besejret Iran før. De har spillet en uafgjort og tabt fire.

- Sidst de to hold mødtes var i august 2009, hvor Iran vandt 3-2.

- Iran har scoret 16 mål i deres tidligere fem kampe mod Iran. Det giver et gennemsnit på 3,2 mål pr. kamp.

- Iran har aldrig vundet mod et europæisk mandskab til VM. De har spillet en uafgjort og tabt fire.

- 11 ud af de sidste 12 mål Iran har indkasseret ved VM, er kommet i anden halvleg.

- Bosnien-Hercegovina har haft et clean sheet i deres sidste seks landskampe.

Seneste nyt om holdene:

Bosnien-Hercegovina:

Det er svært at spå om, hvilket mandskab Safet Susic stiller op med, efter bosnierne har udspillet deres rolle ved VM, men samtidig vil de også gerne slutte af med en sejr.

Det betyder formentlig, at stjerner som Pjanic og Dzeko spiller fra start, men at fx Ibisevic kan glide ind som angrebsmakker til Dzeko fra kampens start.

Iran:

Iranerne er som nævnt tvunget lidt mere frem ad banen end hidtil. Det kan deres opstilling også godt komme til at afspejle med en mere offensiv tilgang til tingene.

Eftersom iranerne som nævnt skal fremover stepperne, kan det forventes, at der kommer en mere offensiv opstilling end tidligere set ved VM.

Der spekuleres i flere medier i hvorvidt det bliver Masoud Shojaei eller Khosro Hedari, som bliver foretrukket fra start.

Forventede startopstillinger:

Bosnien-Hercegovina:

Begovic

Mujdza - Sunjic - Spahic - Lulic

Medunjanin

Pjanic - Hajrovic - Salihovic

Dzeko - Ibisevic

Iran:

Haghighi

Montazeri - Hosseini - Sadeqi - Pooladi

Nekounam

Heydari - Teymourian - Hajsafi - Dejagah

Ghoochannejhad

Praktisk information:

Kampens dommer: Carlos Velasco Carballo (Spanien)

Stadion: Arena Fonte Nova, Salvador

Spille-tidspunkt: 18:00

Vises på: DR3

Skriv en kommentar