VM-holdanalyse 2014: Chile

0

ChileChile er placeret i gruppe B, hvor de skal møde Spanien, Holland og Australien ved VM 2014. VM-guide.dk har analyseret Chile her.

Fakta:

Fulde navn: Chile
Hovedstad: Santiago
National-stadion: Estadio Nacional (47.000 tilskuere)
Antal indbyggere: 17.556.815
Øgenavn til landsholdet: La Roja (de røde)
Placering på verdensranglisten: 14
Flest landskampe: Leonel Sánchez - 84
Flest mål: Marcelo Salas - 37
Største sejr: Chile - Venezuela: 7-0 (29. august, 1979)
Største nederlag: Brasilien - Chile: 7-0 (17. september, 1959)

De største resultater:

VM:

1930: 1. runde
1950: Gruppespil
1962: Bronze
1966: Gruppespil
1974: Gruppespil
1982: Gruppespil
1998: 1/8-finalen
2010: 1/8-finalen

Chiles VM-erfaring:

Det sydamerikanske land er med ved VM for niende gang. De har ikke de store resultater i VM-sammenhæng, hvor det længste de er nået er til 1/16-finalen ved VM i 1998 og 2010.

Med en ny gylden generation talentfulde spillere, er der dog håb forude for Chile, der dog ved den kommende slutrunde er havnet i en svær pulje med henblik på at komme videre.

Chiles vej til VM-slutrunden:

Den sydamerikanske VM-kvalifikation ligner sig selv. Det er en stor pulje, hvor Brasilien dog qua deres værtskab ikke var med.

De øvrige traditionelle nationer Argentina, Columbia, Chile, Ecuador, Uruguay, Venezuela, Peru, Bolivia og Paraguay kæmpede derfor om de fire direkte pladser til VM, som Sydamerika er tildelt.

Undervejs i kvalifikationen fik Chile ni sejre, spillede en uafgjort og tabte seks kampe. Det rakte til en tredjeplads i kvalifikationspuljen.

Undervejs blev det klart udstillet, at Chile er bedst på hjemmebane. Fx blev det til et nederlag på udebane til Peru, der endte som nummer syvendeplads, hvorimod de vandt sikkert 2-0 hjemme mod Uruguay, der bestemt ikke er til at kimse af.

Chiles landstræner:

Navn: Jorge Sampaoli
Født: 13. marts 1960
Nationalitet: Argentina
Landstræner siden: 2012
Træner-karriere: Juan Aurich, Sport Boys, Coronel Bolognesi, Sporting Cristal, Deportivo O'Higgins, Sport Emelec, Universidad de Chile, Chile.

Portræt:

Jorge Sampaoli indledte sin trænerkarriere i Juan Aurich fra Peru, og efter i en årrække at have trænet forskellige klubber der skiftede han i sommeren 2008 til Deportivo O'Higgins fra Chile.

Her fik Sampaoli straks succes, hvor han i sin første sæsoner førte holdet frem til en tredjeplads i den chilenske liga, men i sæsonen efter skuffede de og endte på en skuffende ottendeplads.

I 2010 drog Jorge Sampaoli videre til Emelec, der hører hjemme i Uruguay, og havde udset den argentinske træner til at stå i spidsen for holdet. I 2011 tog Sampaoli videre til Chile, hvor han igen opnåede succes.

Her førte han Universidad de Chile frem til triumfer i Torneo Apertura og Copa Sudamericano.

Den 3. december 2012 blev Jorge Sampaoli præsenteret som chilensk landstræner med henblik på at kvalificere sig til VM i 2014, hvilket altså lykkedes.

Analyse af Chiles VM-trup:

Den chilenske trup er typisk sydamerikansk. Defensiven halter efter offensives kvaliteter.

Chile spiller traditionelt sydamerikansk, og har enkelte stjernespillere, som skiller sig ud, men de har endnu et stykke vej til verdenstoppen.

Målmænd:

I målet finder man en rutineret herrer i form af Claudio Bravo, der spiller for Real Sociedad, og med over 200 kampe for Real Sociedad siden 2006 må man sige, at han har stor erfaring.

Forsvaret:

Forsvaret er som beskrevet Chiles svageste led. De har typiske offensive backs, men kvaliteten i det defensive halter, og modstanderen vil få det nemt ved at bryde igennem.

Midtbanen:

På midtbanen finder man en af Chiles helt store stjerner. Det drejer sig om Juventus' Arturo Vidal. Udover Vidal, så er der også en spiller som Jorge Valdivia fra brasilianske Palmerias, der er værd at notere sig.

Angrebet:

I angrebet er Barcelonas Alexis Sanchez manden der skal finde vejen til netmaskerne sammen med Eduardo Vargas fra Valencia. Begge to er etablerede spillere i Europa, og bestemt nogle man kan se frem til at følge ved VM.

Chiles endelige VM 2014-trup:

Målmænd:

Claudio Bravo (Real Sociedad)
Johnny Herrera (Universidad de Chile)
Cristopher Toselli (Universidad Catolica)

Forsvaret:

Gary Medel (Cardiff City)
Gonzalo Jara (Nottingham Forest)
Jose Rojas (Universidad de Chile)
Eugenio Mena (Santos)
Mauricio Isla (Juventus)
Miiko Albornoz (Malmø)

Midtbanen:

Jorge Valdivia (Palmeiras)
Felipe Gutierrez (Twente)
Jose Pedro Fuenzalida (Colo Colo)
Francisco Silva (Osasuna)
Arturo Vidal (Juventus)
Charles Aranguiz (Internacional)
Marcelo Diaz (Basel)
Carlos Carmona (Atalanta)

Angrebet:

Alexis Sanchez (Barcelona)
Esteban Paredes (Colo Colo)
Eduardo Vargas (Valencia)
Jean Beausejour (Wigan Athletic)
Mauricio Pinilla (Cagliari)
Fabian Orellana (Celta)

Truppen er tilføjet den 1. juni 2014.

Skriv en kommentar