VM-stadion: Nelson Mandela Bay Stadium

0

Nelson Mandela Bay Stadion er endnu et af de smukke vidundere af stadions, som det sydafrikanske folk har formået, at kreere op til denne begivenhed, der vil blive husket på det afrikanske kontinent i mange årtier fremover.

Dette stadion er et af det helt nye tilløbsstykke til turneringen, da det udelukkende er bygget op til denne slutrunde, hvor det forventes at publikum vil flokkes til. Specielt fordi kampen om bronzemedaljerne skal spilles i byen Port Elizabeth, hvor stadionet  Nelson Mandela Bay Stadion ligger smukt ud mod vandet.

Med sin noget karakteristiske udformning har Nelson Mandela Bay Stadion været med til at give et friskt pust på havnefronten, hvor de hvide buer som taget på stadion består af, pynter op og liver op.

Havet har været inspirationen

Arkitekten bag stadionet har skam også tænkt over fordelen ved den gode udsigt til vandet. De mange buer som taget består af fordelt forskudt og er åbnet, således at man inde fra stadion af kan følge kampen mens man, hvis lysten skulle gribe en, kan tage et kig udover havet.

Stadion, som blev færdigbygget i 2009, rummet 45,000 siddepladser, som nok skal sørge for at der bliver gang i den når VM-slutrunden bliver sat i gang.

Stadionet blev testet

Den første test forløb for nogle måneder siden, da Orlando Pirates og Kaizer Chiefs, to store hold fra den sydafrikanske liga, fik lov til at spille et opgør mod hinanden på Nelson Mandela Bay Stadion.

Før i tiden blev fodboldopgørene spillet på et nærliggende rugby stadion, men nu er det første rendyrkede fodboldstadion altså landet i omegnen.

Der er flere spændende opgør på programmet når slutrunden løber af stabelen. Læg blandt andet mærke til Elfenbenskysten og Portugal, samt Tysklands kamp mod Serbien.

Programmet

12. juni – 13:30 – Korea – Grækenland (Gruppe B)
15. juni – 16:00 – Elfenbenskysten – Portugal (Gruppe G
18. juni – 13:30 – Tyskland – Serbien (Gruppe D)
21. juni – 16:00 – Chile – Schweiz (Gruppe H)
23. juni – 16:00 – Slovenia – England (Gruppe C)
26. juni - 16:00 - Ottendedelsfinalen
2. juli – 16:00 - Kvartfinalen
10. juli – 20:30 - Bronzekamp
Skrevet af David Mehlsen

Skriv en kommentar