Belgien kvalificerer sig som første europæiske nation til VM 2018

0

Belgien er som det første europæiske mandskab VM-klar efter en 2-1-sejr på udebane over Grækenland. Romelu Lukaku scorede sejrsmålet.

Belgien kunne med en sejr i aftenens udekamp mod Grækenland booke VM-billetten med to runder igen.

Det var dog værterne, som var tæt på at snuppe føringen efter 17 minutters spil, da Konstantinos Stafylidis trykkede af fra distancen. Thibaut Courtois fik akkurat fingerspidserne på bolden og viftede den på stolpen. Stadig 0-0.

Trods flere tilnærmelser i begge ender manglede den afgørende skarphed før pausen, hvorfor stillingen var 0-0 efter de første 45 minutter.

Belgien, der altså kunne kvalificere sig til VM med en sejr, overtog mere og mere af spillet i anden halvleg, selvom de havde svært ved at tilspille sig de helt store chancer.

Derfor var det heller ikke overraskende, at der skulle noget ekstraordinært til at give belgierne føringen med 20 minutter igen.

Efter fint spil tog Jan Vertonghen chancen et pænt stykke udenfor det græske felt, og forsvarerens afslutning strøg forbi Grækenlands keeper Orestis Karnezis til 1-0.

Belgien nåede dog dårligt nok at få armene ned, før udligningen var en realitet. Et indlæg fra venstresiden havnede for fødderne af den nye FCK-spiller Zeca, som nemt kunne banke bolden i netmaskerne.

Men nu gik det for alvor stærkt. Således var der blot spillet yderligere et minut, da Manchester Uniteds boksspiller Romelu Lukaku også ville lege med.

Et indlæg fra Dries Mertens ramte panden på Lukaku, som fornemt headede belgierne på VM-kurs for anden gang i løbet af fem minutter.

Målet fik grækerne til at satse i resten af kampen, men værterne formåede aldrig at lægge et afgørende pres på Belgien, der i stedet flere gange var tæt på at lukke kampen definitivt.

De belgiske offensivspillere manglede dog skarpheden, hvorfor det endte 2-1, som altså betyder, at Belgien som den europæiske nation - udover værterne fra Rusland - er VM-klar.

Til gengæld må Grækenland se til, at Bosnien-Hercegovina overtager andenpladsen i gruppen. Balkan-nationen slog sikkert Gibraltar 4-o efter scoringer af Edin Dzeko (2), Kenan Kodro og Senad Lulic.

 

Skriv en kommentar