Kroatien nærmer sig VM 2018 efter storsejr over Grækenland

0

Kroatien står med det ene ben i Rusland, efter de uden problemer bankede Grækenland med 4-1 i de to landes første VM-playoff-opgør.

Kroatien, der skuffende missede førstepladsen i gruppe I, skulle her til aften hjemme i Zagreb forsøge at få et godt udgangspunkt, da deres første playoff-kamp skulle spilles.

Modstanderen var Grækenland, som sluttede på andenpladsen i gruppe H efter Belgien, men foran Bosnien-Hercegovina.

Værterne fra Balkan fik en drømmestart, da grækernes keeper Orestis Karnezis efter ti minutters spil i en helt ufarlig situation fumlede bolden væk.

Den lille runde blev erobret af Nikola Kalinic, som var startet i front for Kroatien. AC Milan-angriberen trak udenom Karnezis, som fældede ham. Klart straffespark, som Luka Modric efterfølgende sikkert omsatte til 1-0.

Blot fem minutter senere blev det endnu værre for gæsterne, da Ivan Strinic kom fri til indlæg i venstresiden. Inde foran målet stod Kalinic umarkeret og kunne dirigere bolden i nettet til kroatisk 2-0-føring.

Kroatien virkede i fuld kontrol, men efter den halve time blev 2-0 pludselig ganske uventet til 2-1.

Grækenland skabte et par farlige situationer, som afslutningsvist gav et hjørnespark. Det fandt vej til pandebrasken på midtstopperen Sokratis Papastathopoulos, der fik headet reduceringen i kassen.

Pludselig stod grækerne med et fint udgangspunkt før returkampen, hvilket Kroatien dog ikke ville finde sig i.

Således var der blot gået tre minutter yderligere, før Sime Vrsaljko brød igennem på højrekanten, hvorfra han med et præcist indlæg fandt Ivan Perisic, som kunne løbe direkte ind i bolden og heade den ind bag en prisgivet Karnezis til 3-1.

Få øjeblikke før pausen burde kroaterne havde udbygget føringen yderligere. Andrej Kramaric trykkede af, og Karnezis kunne kun halvklare.

Returen røg ud til en helt fri Kalinic, som virkede en smule overrasket over at have oceaner af plads tæt på det græske mål. Således fik han ikke trykket ordentligt af, og Karnezis fik igen afværget.

3-1 var stillingen ved pausen efter 45 begivenhedsrige minutter.

Det tydede ikke på, at de sidste 45 minutter skulle blive mindre underholdende, da der allerede kom gang i scoringen efter fire minutters spil.

Konstantinos Stafylidis forsøgte at lægge bolden tilbage til Karnezis, men Vrsaljko fik opsnappet den og lagde den på tværs til Kramaric, der ganske nemt kunne trille bolden i det tomme net til 4-1.

Nu skulle Grækenland på jagt, men de havde svært ved at spille sig frem til de store chancer. Først i sidste minut af den ordinære spilletid blev det for alvor farligt.

Et indlæg blev headet på mål af Konstantinos Mitroglou, som dog må se, at Danijel Subasic i Kroatiens mål lige akkurat fik fingrespidserne på og reddede forsøget.

Tættere på kom grækerne ikke, hvorfor det sluttede med 4-1 til Kroatien, som før returkampen i Grækenland er yderst tæt på VM i Rusland.

Skriv en kommentar