Algeriet-triumf i målfest

0

Tre Algeriet-scoringer på 12 minutter i første halvleg skabte grundlaget for en 4-2-sejr til afrikanerne. Kampen bød på seks forskellige målscorere.

Dagens andet opgør i gruppe H stod mellem Sydkorea og Algeriet. Sidstnævnte ville være færdige ved VM-slutrunden, hvis aftenens kamp endte med et nederlag.

Algeriet startede bedst, og efter blot to minutter burde kampens dommer have fløjtet for straffespark til nordafrikanerne, men trods et klart benspænd forblev fløjten tavs.

Sydkoreanerne fik bedre fat, men lidt over midtvejs i første halvleg gik det galt, da Algeriet med en flot kasse bragte sig på 1-0.

En lang dybdebold blev slået frem mod Sydkoreas felt, hvor Islam Slimani var pakket ind af to sydkoreanske forsvarsspillere. Alligevel fik Slimani slidt sig fri via god balance, og efterfølgende prikkede han bolden forbi Sung-Ryong Jung i målet.

Kort efter blev føringen fordoblet, da et hjørnespark fra Abdelmoumene Djabou blev slået ind i panden på Rafik Halliche, som kom foran keeper Jung og gjorde det til 2-0.

Algeriet var dog ikke færdige endnu. Ti minutter efter blev Sydkoreas defensive svagheder igen udstillet, da en lang bold igen ikke blev clearet.

I stedet fik Slimani fat i den lille runde, og han fandt nemt en fri Djabou, der sparkede sig selv på måltavlen. 3-0 til Algeriet, der havde overraskende let ved at komme igennem.

Der blev ikke scoret yderligere i første halvleg, så Algeriet kunne gå til pause med 3-0 i bagagen. Men Sydkorea skulle ikke bruge lang tid i anden halvleg på at bringe sig tilbage i opgøret.

Således gik der kun fem minutter, før Leverkusen-angriberen Heung-Min Son efter en heldig tæmning kunne drible sig fri og banke reduceringen i netmaskerne.

Målet indledte et større sydkoreansk pres, hvor Aissa Mandi først fik reddet et forsøg på målstregen. Kort efter fyrede Sung-Yong Ki et super langskud af sted, som Rais M’Bolhi dog fik afværget med en klasseredning.

I stedet kunne Algeriet få minutter efter bringe sig foran med tre igen. Fikse kombinationer fra Sofiane Feghouli og Yasine Brahimi betød, at sidstnævnte kom fri og kunne sparke afrikanerne på 4-1.

Men Sydkorea ville ikke give op. En lang bold havnede efter lidt tilfældigheder ved Keun-Ho Lee, der fandt en fri Ja-Cheol Koo, som skovlede 4-2-reduceringen i Algeriet-målet.

Sydkorea pressede i slutfasen på for at reducere yderligere, men Algeriet-defensiven stod imod. Derfor kunne nordafrikanerne sætte tre point ind på VM-kontoen efter sejren på 4-2.

Sejren betyder, at Algeriet kan nøjes med uafgjort i sidste kamp mod Rusland for at følge Belgien i ottendelsfinalen. Til gengæld ser det meget, meget vanskeligt ud for Sydkorea.