Effektive mexicanere sendte Kroatien ud

0

Tre mexicanske scoringer på ti minutter skabte grundlaget for en Mexico-sejr på 3-1 over Kroatien, som dermed er færdige ved VM. Til gengæld snupper Mexico andenpladsen i gruppe A

Der var lagt op til drama i gruppe A, som her til aften skulle afgøres. Kampen mellem Kroatien og Mexico lignede på forhånd et opgør om andenpladsen.

Mexico ville gå videre til ottendedelsfinalerne med uafgjort, så derfor var det ikke overraskende Kroatien, der fra kampens start lagde pres på mexicanerne.

Det var dog Mexico, der havde kampens største chance, da Hector Herrera efter ca. et kvarters spil sendte et drøn af sted mod Stipe Pletikosas mål. Kroatien slap med skrækken, da langskudsforsøget prællede af på overliggeren.

Tættere på en scoring kom ingen af holdene i første halvleg. Kroatien, der skulle bruge en sejr, havde bolden det meste af tiden, men Balkan-drengene fik ikke skabt det store.

Derfor kunne mexicanerne gå tilfredse i omklædningsrummet med 0-0 efter de første 45 minutter. Der var stadig ikke scoret et eneste mål mod dem under VM-slutrunden.

Kroatien havde en halvleg til få den vigtige sejr, der ville betyde, at de røg videre til ottendedelsfinalen. Men ligesom i første halvleg havde kroaterne mere end svært ved at skabe de store chancer.

I stedet var det Mexico, der 20 minutter før tid kunne tage føringen. Et hjørnespark fra Hector Herrera ramte den tidligere Barcelona-midtstopper, Rafal Marquez, der kunne bolden ind bag Pletikosa, og så var Mexico pludselig meget tæt på knock-out-fasen.

Kort efter blev det 2-0 til mexicanerne, da Kroatiens offensive satsninger blev straffet. Oribe Peralta fandt en helt fri Andrés Guardado, der ganske sikkert afgjorde kampen og skabte enormt jubel blandt alle grønklædte.

Men Mexico var ikke færdige endnu. få minutter efter straffede mellemamerikanerne igen sløset kroatisk opdækning efter et hjørnespark. Marquez fik dirigeret bolden videre til en helt fri Javier Hernandez, og så stod der 3-0 til Mexico.

Kroatien fik dog i slutminutterne reddet lidt af æren, da gode kombinationer betød, at Ivan Perisic slap alene igennem med Guillermo Ochoa. Perisic vandt duellen, og så var Mexico-keeperen passeret for første gang under VM-slutrunden.

Perisic var i overtiden tæt på at reducere yderligere, men denne gang fik Ochoa reddet. Derfor sluttede det 3-1 til Mexico, som går videre fra gruppe A som toer. Det betyder, at Holland venter i ottendedelsfinalen.

I gruppens anden kamp bankede Brasilien Cameroun med 4-1. Brasilianerne snupper derved førstepladsen i gruppen og skal møde Chile i ottendedelfinalen.

Skriv en kommentar