Argentina finaleklar efter stor Messi-præstation

0

Argentina vs KroatienArgentina sikrede sig en sikker 3-0-sejr over Kroatien i semifinalen efter en stor præstation af Lionel Messi. Dermed er de klar til finalen på søndag.

Argentina skulle forsøge at besejre Kroatien i VM 2022's første semifinale, der fandt sted tirsdag aften.

I starten af opgøret satte Argentina sig på kampen, men Kroatien fik også svaret lidt igen, dog uden de store målchancer i den første, lille halve time.

Efter 25 minutter kunne Argentinas Enzo Fernández forsøge sig fra distance, men Dominik Livakovic i Kroatiens mål fik pareret bolden, selvom han så den sent.

Argentina fik succes med en omstilling i det 32. minut. Julian Alvarez modtog bolden efter en dyb stikning af Enzo Fernández. Kroatiens keeper Livakovic kom stormende ud, og kort efter var Alvarez nedlagt.

Kampens dommer, Daniele Orsato, pegede omgående på pletten. Messi skulle tage straffesparket, og med et velplaceret skud oppe i højre målhjørne, bragte han sit land foran med 1-0.

Bare fem minutter efter var Julian Alvarez igen på spil. Han driblede fra midterlinjen, og han var af to omgange heldig med at få bolden for sine fødder, hvorefter han til sidst fik sendt den ind bagved Livakovic til 2-0.

Alexis Mac Allister var tæt på at bringe argentinerne på 3-0 kort før pausefløjt. Han afsluttede ved forreste stolpe, men en refleksredning af Livakovic betød, at der stod 2-0 på måltavlen ved pause.

Til anden halvleg bragte Kroatien to offensive ændringer ind, og bare fem minutter efter at anden halvleg var i gang, så kom endnu en udskiftning fra Kroatiens side.

De vidste godt at der skulle andre boller på suppen, hvis kampen skulle vendes. Men i og med at Kroatien skulle længere op på banen, så skabte det plads til argentinerne.

Og det er Lionel Messi som bekendt ekspert i at udnytte. Messi var også tæt på at få fuld valuta for sine anstrengelser, da han efter 57 minutter kombinerede med Fernandez i højre side af banen.

Den argentinske stjernespiller fik dog afsluttet lige på Livakovic i situationen, og dermed fik han ikke overlistet ham.

Kroatiens største chance tilfaldt, noget symptomatisk til forsvarsprofilen Dejan Lovren, da han kom først på et indlæg, men hans afslutning blev blokeret af det argentinske forsvar.

Kroaterne havde ikke mistet modet, og de fortsatte således med at prøve at bygge angreb op. I det 69. minut gik det dog galt igen.

Messi blev sendt i dybden i højre side, og han fik overlistet forsvarsspilleren Josko Gvardiol, hvorefter han kunne servere bolden for Alvarez, der scorede sit andet mål i opgøret. 3-0 og Kroatien skulle bruge et stort mirakel for at komme tilbage.

Med ti minutter tilbage af den ordinære spilletid, så blev Kroatiens helt store stjerne, Luka Modric, udskiftet og kort efter var Argentina tæt på at score til 4-0 på en frisparkskombination.

Der blev dog ikke scoret mere i kampen, og dermed er Argentina finaleklar for første gang siden VM i Brasilien tilbage i 2014.

I morgen aften bliver det afgjort, hvem argentinerne skal møde i finalen, som bliver spillet på søndag. Derudover vil Kroatiens bronzemodstander også blive fundet. Bronzekampen bliver afviklet lørdag.

Skriv en kommentar