Argentina vandt trods store afbrændere

0

Diego Maradonas tropper anført af en sprudlende Lionel Messi, hentede en smal 1-0-sejr mod Nigeria, trods et utal af muligheder.

Det var to offensive mandskaber, der tørnede sammen her til eftermiddag. Det stod hurtigt klart. Både Argentina og Nigeria kom frem til nogle gode chancer i de indledende minutter.

Lionel Messi, som ikke overraskende spillede en stor rolle for argentinerne denne eftermiddag, var tæt på at kunne lade sig notere for en assist allerede efter tre minutter, da han løb fra tre Nigeria-spillere og dernæst lagde bolden ind til Gonzalo Higuain, der på det skammeligste missede en stor chance foran mål.

Nigerianerne forsøgte sig også med at angribe i den anden ende, da de i form af en række kontraangreb prøvede på at udnytte argentinernes bagrum, der ofte var tyndt besat. Men skarpheden i pasningerne manglede for alvor for Nigeria.

Messi fremtvang et hjørnespark to minutter senere, og i denne situation var det tydeligt at se, at argentinerne havde læst på lektien. Venstrebacken Gabriel Heinze var placeret ude ved straffesparkspletten totalt umarkeret, og kunne derved med et kraftfuldt hovedstød elegant heade bolden op i venstre målhjørne til 1-0.

Herefter tilfaldt der yderligere chancer til begge mandskaber, men hovedkreatøren for Argentina var fortsat den lille supertekniker, Lionel Messi. Tyve minutter inde i opgøret fik Higuain på ny en gigantisk mulighed, da han alene med keeperen igen ikke ramte inden for målrammen.

En halv time inde i affæren, sad argentinerne mest på spillet, men i forhold til det første kvarter af halvlegen, var tempoet i den grad dalet. Kort før pausefløjt var Messi igen i aktion, da argentinerne viste flot kombinationsspil, hvilket gav muligheden for Messi til for at trække ind i banen fra sin position i højre side.

Messi fik afsluttet fremragende, og han forsøgte at lægge bolden over i det lange hjørne, men en storspillende Eneyema i Nigerias mål holdt argentinerne fra at score yderligere i første halvleg.

Anden halvleg startede i et noget roligere tempo, men Argentina kontrollerede fortsat spillet på deres præmisser. Efter 52 minutter foretog Nigerias landstræner, Lars Lagerbäck, sin første indskifting i form af Obafemi Martins, som overraskende for nogen, startede på bænken. Han afløste Victor Obinna.

Det var tydeligt at mærke, at tempoet var helt anderledes i forhold til de indledende minutter i første halvleg, og der skulle da også gå et kvarter, før Nigeria kom til deres første store mulighed i anden halvleg. Kaita affyrede et stykke udefra feltet, men desværre for nigerianerne strøg bolden lige over målet.

I det 65. minut fik Argentina en gigantisk chance, da de på et kontraangreb pludselig løb fire mand ned mod blot to i den nigerianske bagkæde. Bolden endte i sidste ende hos Messi, men denne gang skød han udenfor målrammen. Minuttet efter prøvede Nigeria med samme opskrift med at slå kontra, men Obasi endte med at falde i bolden, og derfor nåede han ikke at spille Yakuba, der stod helt fri på midten.

Efter 70 minutters spil viste Taiwo en flot sparketeknik, da han opsnappede en løs bold og fik afsluttet. Bolden ville dog ikke indenfor Argentinas målstænger. Herefter opstod der nogle løse chancer i begge ender, men kendetegnet ved begge holds offensiver var, at skarpheden manglende, når afleveringerne skulle udføres.

Kampen endte dermed 1-0 til Argentina, til stor forløsning for Argentinas landstræner, Diego Maradona, der igennem hele opgøret var yderst livlig på sidelinjen.

Kampens spillere:

Argentina - Lionel Messi: Messi var umulig at komme udenom i opgøret. Han var igennem store dele af kampen kreatøren i det opbyggende spil hos Argentina, og han fik kreeret nogle gode muligheder til holdets angribere, Higuain og Tevez.

Nigeria - Vincent Enyeama: Målmanden hos Nigeria diskede op med flere pragtredninger. Han sørgede for at holde sit mandskab inde i opgøret, da han med sine gode reflekser og timinger i sine redninger, formåede, at holde de sultne argentinere fra fadet i stort set alle tilfælde.

Skriv en kommentar