Belgien snuppede førstepladsen i undertal

0

Belgien lagde fra land med et reservespækket mandskab, men vandt alligevel 1-0, på trods af, at de også fik en mand udvist undervejs. Dermed er belgierne sikkert i 1/8-finalen.

Belgien var allerede sikker på, at avancere fra gruppen, men hvis de skulle være helt sikre på at snuppe førstepladsen, så krævede det minimum et point.

Belgien havde dog også valgt at spare en række af profilerne fra start, og således fik mange af reserverne også noget spilletid mod Sydkorea.

Opgøret startede roligt, men midtvejs i første halvleg, opstod en enorm chance til Belgiens Dries Mertens. Han brændte dog på det skammeligste i en helt fri position.

Lidt tid efter måtte belgiernes keeper, Thibaut Courtois, vise sit værd, da han flot reddede en afslutning et godt stykke udefra.

På det efterfølgende hjørnespark blev bolden reddet på målstregen, og så må man ellers sige, at Sydkorea havde meldt sig ind i kampen for alvor.

Første halvleg sluttede uden mål, men inden dommeren fløjtede til pause, valgte Steven Defour at stemple en sydkoreaner. Dommeren var ikke i tvivl, og Defour modtog et direkte rødt kort.

I anden halvleg var det åbenlyst, at Sydkorea havde fået mere plads at spille på, mens de samtidig virkede mere opsatte på at score.

De havde blandt andet et forsøg på overliggeren, men trods denne mulighed, formåede Belgien at stå ganske solidt i defensiven og forhindre de store sydkoreanske chancer.

Med små ti minutter igen forsøgte indskiftede Divock Origi sig fra kanten af feltet. Sydkoreas keeper Seung-Gyu Kim fik reddet bolden, men han endte med at give en ripost som Jan Vertonghen resolut udnyttede.

Belgien var dermed i front med 1-0 efter 78 minutter, og med en mand i undertal.

Sydkorea fik aldrig succes med at bryde den belgiske defensiv, og dermed var Belgiens 1-0-sejr en realitet.

Med resultatet sluttede Belgien på en suveræn førsteplads med ni point og en målscore på 4-1.

I 1/8-finalen venter USA, der led et 1-0-nederlag til Tyskland tidligere torsdag aften.

Skriv en kommentar