Belgien videre efter vildt comeback

0

Efter 0-0 ved pausen kom Belgien bagud 2-0 mod Japan, men alligevel fik VM-outsiderne vendt kampen på hovedet og vandt til sidst 3-2.

Belgien og Japan skulle her til aften mødes i dagens anden ottendedelsfinale.

Første halvleg blev en chancefattig omgang, hvor begge mandskaber var lige ved og næsten flere gange. Men målene lod vente på sig. Derfor var stillingen 0-0 ved halvtid.

I anden halvleg skulle der dog kun gå to minutter, før der kom gang i målscoringen. Og det var japanerne, som ganske overraskende kom på 1-0.

En hurtig omstilling endte ved Gaku Shibasaki, som spillede Genki Haraguchi fri, og med et tørt hug bankede han bolden over i det lange hjørne. 1-0 til Japan.

Allerede minuttet efter var Belgien tæt på at udligne, men Eden Hazard måtte se sit forsøg ramme stolpen og derefter ryge i spil igen.

I den modsatte ende havde japanernes Takashi Inui mere held. Han hamrede til bolden, og selvom det var langt ude fra, kunne Thibaut Courtois ikke nå den. Og så var de undertippede japanere pludselig foran med to.

Nu skulle belgierne for alvor på måljagt, og efter godt en times spil var de rigtig tæt på at reducere, da et indlæg fra Thomas Meunier ramte pandebrasken på Romelu Lukaku, som tæt under mål headede forbi.

Cirka ti minutter senere fik belgierne så den vigtige reducering. Efter et hjørnespark og en del klumpspil headede Jan Vertonghen mod mål fra en spids vinkel.

Men hovedstødsforsøget fra Tottenham-stopperen røg i en høj bue over Eiji Kawashima i det japanske mål og videre ind i nettet.

Nu pressede Belgien på, og kort tid efter kom udligningen også. Hazard slog et indlæg ind i feltet, hvor indskiftede Marouane Fellaini headede bolden forbi Kawashima til 2-2.

Belgierne fortsatte presset mod japanerne, og fem minutter før tid var de i to omgange tæt på at bringe sig i front.

Først headede indskiftede Nacer Chadli mod mål, og efterfølgende forsøgte Lukaku sig også med et nærgående hovedstød, men i begge situationer fik Kawashima afværget.

Japan fik svaret fint igen mod slutningen af kampen, men alligevel endte det hele med en belgisk sejr i kampens allersidste angreb.

Efter et japansk hjørnespark fik Courtois fat i bolden, og han satte et forrygende kontraangreb i gang, hvor Chadli få sekunder senere spillet helt fri.

Og tæt under mål havde offensivspilleren ingen problemer med at sende bolden i kassen til 3-2, hvilket altså også blev kampens resultat.

Derfor sluttede Japans VM-eventyr efter en vild anden halvleg, mens Belgien nu er klar til at møde Brasilien i kvartfinalen.

Skriv en kommentar