Blog: Embarrassante, Les Bleus!

0

VM-guide.dk’s blogger, Jesper Simo, analyserer på, hvorfor Frankrig efter alt at dømme skal forlade VM-slutrunden allerede efter gruppespillet.

Nu har jeg aldrig været nogen ørn til fransk, men alligevel vælger jeg at stole på Google Translate, når tjenesten fortæller mig, at overskriften på denne blog betyder ”Pinligt, Les Bleus”. For det var lige præcis den følelse, jeg sad med efter at have set Frankrig tabe med 0-2 til Mexico torsdag aften.

Jeg har svært ved at mindes en mere intetsigende, uinspireret, ligegyldig, skandaløs og generelt tandløs indsats ved en VM-slutrunde – og så endda af et mandskab, som man i den grad kan tillade sig at forvente langt mere af. Verdensmestrene anno 1998 virker som et hold i større krise, end man selv i sin vildeste fantasi kunne have forestillet sig. Der er ingen vildskab, ingen glæde, ingen følelse af sammenhold at spore blandt de højt betalte verdensstjerner.

Som prikken over i’et (og et uskønt et af slagsen, vel at mærke) står Raymond Domenech; en mand med omtrent lige så meget karisma som et stykke tagpap. Selv da hans mandskab kom bagud 0-1 mod mexicanerne stod han blot handlingslammet – ja, nærmest ligeglad – og betragtede begivenhederne på grønsværen.

For to år siden, da Frankrig blev sendt hjem fra EM i Østrig/Schweiz efter en alt i alt tæerkrummende ringe indsats, virkede en fyring af den udskældte Domenech lige så sikker som ustadig dansk sommer, men af uransagelige årsager undgik den dengang 56-årige franskmand en afskedigelse. Jeg mindes stadig med gru, hvordan han – umiddelbart efter landets exit – i et TV-interview slet ikke virkede ærgerlig eller undskyldende over for den pauvre indsats, men i stedet smilende berettede om, at han nu havde tænkt sig at fri til kæresten Estelle.

Forhåbentlig skal de stakkels franske fodboldfans kun trækkes med Raymond Domenech én kamp endnu; når holdet møder værtsnationen Sydafrika på tirsdag. Et eventuelt fransk avancement vil i mine øjne munde ud i en af de mest ufortjente deltagere i 1/8-finalen ved et VM nogensinde.

Sørger Uruguay og Mexico blot for at dele i porten, så vil det franske landsholds pinsler i første omgang være forbi med Domenechs exit fra posten. Ind træder i stedet Laurent Blanc, og hvis ikke den gamle anfører fra det succesfulde ’98- og 2000-hold kan få banket noget vilje ind i de franske spillere forud for kvalifikationen til EM 2012 i Polen og Ukraine, så er det svært at se, hvem der skal kunne gøre det.

Lad os blot håbe, at det bliver et anderledes friskt fransk mandskab, vi får at se i de kommende år, og ikke den tamme flok boldflyttere, som under denne slutrunde har været en direkte skændsel for deres land.

Skriv en kommentar