Brasilien besejrede lillebror med 3-0

0

Brasilien spillede mandag aften mod den sydamerikanske lillebror, Chile. Brasilianerne scorede tre mål, hvoraf to skete på kontraangreb, mens den sidste skete på en dødbold.

Hele fem nationer fra Sydamerika havde fundet vej til VM-ottendedelsfinalerne ved dette VM i Sydafrika, hvilket var rekord.

I dag måtte man med sikkerhed sige farvel til en af dem, da Brasilien og Chile mødtes. Foruden disse to hold, er både Uruguay og Argentina videre, mens Paraguay spiller tirsdag mod Japan.

Chile var hårdt svækket i defensiven, da det inden kamp stod klart, at man måtte se bort fra tre defensive spillere som følge af karantæner.

Marcelo Bielsas mandskab var dog godt med i den indledende fase, men efterhånden satte Brasilien sig mere på opgøret, og senere gav storebror en overbevisende lektion i effektiv, offensiv fodbold.

Kampen var en halv time gammel, da Maicon sparkede sit velkendte hårdt og præcise hjørnespark, der landede i panden på forsvareren Juan, der kunne heade Brasilien foran med 1-0.

Bare tre minutter senere røg Chile i skammekrogen igen. Brasilien slog en kontra, og Robinho på venstrekanten fandt Kaká, der i samme øjeblik, hvor han modtog bolden, lagde den videre til en fremadstormende Luis Fabiano, der holdt sig få centimeter fra offside-fælden. Derefter scorede Fabiano resolut til 2-0, hvilket samtidig var hans tredje scoring ved dette VM.

Fra starten af anden halvleg sendte Bielsa to nye spillere på banen, men lige lidt hjalp det. Brasilien understregede deres suverænitet.

Der var spillet et kvarter af anden halvleg, da Ramires opsnappede bolden på egen halvdel, hvor han førte den frem til Robinho, der med en sikker inderside lagde bolden over i højre side af målet. Dermed kom Robinho også med i FIFA's målscorer-statistik for første gang ved dette VM.

3-0-scoringen betød, at Chile havde utroligt svære arbejdsbetingelser, og det var tydeligt, at de virkede opgivende i deres spil, mens Brasilien så vidt muligt forsøgte, at holde i bolden og spille på deres præmisser.

Kampen sluttede dermed 3-0 i brasiliansk favør, og det betyder, at Brasilien skal møde Holland i kvartfinalen.

Kampens spillere:

Brasilien - Ramires: En spiller, der udviste stor selvtillid. Han havde god kontrol over spillet på midtbanen, mens han også var den bærende kraft i Robinhos mål.

Chile - Jean Beausejour: En mand med en utrolig vinder-mentalitet. Selv da måltavlen viste 3-0, var Beausejour på ingen måde opgivende i sin attuitude på banen.

Skriv en kommentar