Brasilien-Tyskland: Rekordernes aften – Få overblikket

0

Tirsdagens semifinale mellem Brasilien og Tyskland var i sandhed rekordernes aften. Få et overblik over alle rekorderne her.

Største nederlag til Brasilien

Nederlaget på 7-1 var det største nederlag til Brasilien i historien.

Brasiliens største nederlag hidtil var 6-0-nederlaget til Uruguay i 1920 - næsten 100 år siden.

Det største VM-nederlag i Brasiliens historie

Det var også det største VM-nederlag i historien. Det største hidtil lød på 3-0 mod Frankrig tilbage i VM-finalen 1998.

Flest VM-scoringer

Tyskland har nu scoret 221 VM-mål. Det bringer dem op som den mest scorende nation ved VM.

Tyskland havde med ti skud på mål i opgøret kun to skud mere på mål end Brasilien tirsdag aften, som havde otte.

Tyskland scorede to mål mere i aften end England har gjort i deres seneste to VM-slutrunder til sammen.

Største VM-nederlag i en semifinale

Ingen andre hold har nogensinde scoret syv mål i en VM-semifinale.

Tysklands seks måls-sejr var det største nederlag i turneringens historie foran Vesttysklands 6-1-nederlag i Østrig tilbage i 1954 og Uruguays sejr mod Jugoslavien i 1930.

Tyskland scorede lige så mange mål i denne semifinale-kamp, som de har gjort i deres seks tidligere semifinaler fra 1982-2010.

Det er første gang siden 1938, at Brasilien ikke kvalficerer sig fra semifinalen. Det havde de gjort i deres seneste seks af slagsen.

Flest indkasserede VM-mål til Brasilien

Det var også første gang, at Brasilien havde lukket mere end fem VM-mål ind siden 1938, selvom de på dette tidspunkt formåede, at komme tilbage og slå Polen med 6-5 efter forlænget spilletid.

Desuden har Brasilien ikke ladet syv mål gå ind på hjemmebane, nogensinde.

Brasilien har indkasseret otte mål i en venskabskamp mod Jugoslavien den 3. juni 1934. Kampen endte 8-4 til Jugoslavien.

Flest scorede mål mod VM-værtsnationen

Brasilien er den anden værtsnation, der lader syv mål gå ind i en VM-kamp. Schweiz tabte 7-5 til Østrig tilbage i 1954. Dermed deler Brasilien og Schweiz førstepladsen.

Det næsthøjeste antal var Brasilien selv, som formåede at score fem gange mod værterne fra Sverige tilbage i 1958. Brasilien vandt 5-2.

VM's mest scorende spiller

Miroslav Klose blev VM's mest scorende spiller, da han scorede mod Brasilien. Det var nemlig hans 16. mål ved en VM-slutrunde.

Dermed deler han nu ikke længere førstepladsen med Brasiliens Ronaldo. Han har den alene.

Tyskland har derudover aldrig tabt en kamp, hvor Klose har scoret det første mål.

Müller skriver også rekord

Thomas Müller er den tredje spiller (efter Cubillas og Klose) i historien, som scorer fem eller flere mål ved to forskellige VM-slutrunder. Han har scoret ti mål og stået bag seks assists i kun 12 VM-kampe i alt.

Hurtigste scoringer i træk

Toni Kroos skrev da også historie tirsdag aften. Med sine to mål, som han scorede inden for bare 69 sekunder, er han den spiller, der hurtigst har scoret flere end et mål i træk ved VM.

Fire mål på seks minutter

Joachim Löws mandskab scorede fire mål på blot seks minutter (23. minut til 29. minut). Det er heller aldrig sket i VM-historien.

Tysklands største pause-føring

Tysklands pause-føring på 5-0 mod Brasilien tirsdag aften var samtidig landets største. Den hidtidige lød på 4-0 mod Saudi-Arabien ved VM 2002.

Kun tre hold har tidligere ført 5-0 ved pausen i VM-regi. Zaire ved 1974, Haiti ligeledes 1974 og Brasilien ved VM 1938.

Flest mål scoret i en VM-semifinale

Der er intet andet hold, der har scoret hele syv mål i en VM-semifinale. Så den rekord blev også skrevet ind, mens kuglepennen fortsat var varm og blækket fra de andre noter endnu ikke var tørt, tirsdag aften.

Skriv en kommentar