Chile sendte Spanien ud i VM-mørket

0

Chile imponerede og vandt overraskende, men ganske fortjent, 2-0 over Spanien, som dermed er ude af VM-slutrunden efter blot to kampe.

Et spansk hold med kniven for struben skulle forsøge at komme på pointtavlen mod Chile. Et nederlag til Chile ville betyde VM-exit for de regerende verdens- og europamestre.

Spanierne fik kampens første store tilbud, da Xabi Alonso efter lidt tilfældigheder kom fri i feltet. Men Claudio Bravo i Chile-målet fik afværget.

I stedet var det sydamerikanerne, der kom i front. En stor fejl af Xabi Alonso blev straffet af chilenerne. Eduardo Vargas blev spillet fri, trak uden om Casillas og prikkede Chile på 1-0.

Spanien forsøgte at lægge pres på Chile, som forsvarede sig godt. Og kort før pausen blev det endnu værre for de pressede spaniere.

Alexis Sanchez fyrede et frispark mod kassen, som Casillas kun kunne bokse væk. Returen endte hos Charles Aránguiz, der var oplægger til 1-0-målet.

Aránguiz afsluttede med et lumsk forsøg, der ikke sad særlig yderligt. Alligevel strøg bolden i nettet bag Casillas, og så var Chile pludselig i front med 2-0.

Målet kom kort før pausen, og Chiles føring på de to mål var også pausestillingen. Spanien var 45 minutter fra et højst overraskende VM-exit.

Kort inde i anden halvleg fik Spanien en stor mulighed for at komme tilbage i opgøret, da Andrés Iniesta elegant spillede Diego Costa fri. Men Atletico Madrid-angriberen blev tacklet i skudøjeblikket, og Spanien var stadig nede med to mål.

Spanien kom endnu tættere på få minutter efter, da et frispark kun blev pareret af Bravo i Chile-målet.

Returbolden endte hos Diego Costa, der saksesparkede bolden ind foran et tomt chilensk mål. Her kom Sergio Busquets glidende, men på utrolig vis formåede Barcelonas midtbanespiller at skyde forbi.

De store chancer udeblev efterfølgende, hvor Chile derimod flere gange var ved at lukke kampen definitivt på farlige kontraangreb.

Først fem minutter før tid viste Spanien igen tænder, da Iniesta forsøgte sig fra distancen. Igen stod Bravo dog i vejen for det giftige langskud.

Tættere på kom Spanien ikke, og derfor er Vicente del Bosques mandskab yderst overraskende ude af VM 2014 efter blot to kampe. Det samme er Australien.

Det betyder derved også, at Chile og Holland er videre til ottendedelsfinalerne. De to skal kæmpe om førstepladsen i sidste runde.  

Skriv en kommentar