Optakt: Spanien – Chile

0

Spanien og Chile kommer med to vidt forskellige udgangspunkter til dagens kamp. Spanien skuffede fælt i deres åbningskamp mod Holland, mens Chile som ventede sejrede mod Australien.

Spanien fik ikke den start på VM, som det var forventet. De endte ud med at få en øretæve på 1-5 mod Holland, efter en katastrofal anden halvleg. Dermed skal der en sejr kontoen mod Chile.

Chile derimod kan godt stille sig tilfredse med uafgjort, og dermed fortsat have et godt udgangspunkt til videre avancement qua deres åbningssejr mod Australien.

Fokus på holdene:

Spanien:

De spanske verdensmestre levede langtfra op til forventningerne. De kom ellers planmæssigt fra start, da Xabi Alonso scorede på straffespark, men derefter gik det helt galt for spanierne.

Særligt forsvaret og Iker Casilas var rystende ringe, og hvis de skal gøre sig nogen forhåbninger om at gå videre, skal niveauet hæves.

Chile:

Chile levede op til forventningerne, da de hev en sikker 3-1 sejr hjem mod Australien. Lynhurtigt kom sydamerikanerne foran 2-0, og så var den kamp lukkede, troede de fleste.

Australien fik reduceret, men Chile formåede at holde australierne fra at score yderligere, og fik i stedet slået sejren fast med Beausejours mål i overtiden.

Fakta:

- Spanien og Chile mødes for 11. gang. I de ti første indbyrdes opgør har Chile aldrig vundet. Spanien har vundet otte af kampe, mens to er endt uafgjort.

- Spanien og Chile har mødtes to gange tidligere ved VM. Det skete i 1950, hvor Spanien vandt 2-0 og i 2010 med en spansk sejr på 2-1. Kampen i 1950 blev spillet på Maracanã, som der også spilles på til dagens opgør.

- Chile har tabt deres to tidligere opgør mod de forsvarende verdensmestre, som i begge tilfælde var Brasilien, der besejrede Chile i 1962 og i 1998 som forsvarende verdensmestre.

- For første gang siden juni 1963 indkasserede Spanien mere end fem mål eller mere i en landskamp. Det skete, da spanierne tabte 6-2 til Skotland.

- Kun en gang tidligere til en VM-slutrunde, har Spanien lukket fem mål eller mere ind. Det skete, da Brasilien vandt 6-1 over Spanien ved VM i 1950.

- Spanien tabte også åbningskampen ved VM 2010 mod Schweiz, men som det første hold nogensinde, blev Spanien verdensmestre efter at have tabt åbningskampen.

- Spaniens nederlag på 1-5 til Holland var den største margen, som de forsvarende verdensmestre har tabt med nogensinde i VM-historien. Den tidligere 'rekord' var, da Brasilien tabte 0-3 til Frankrig i 1998 og da Vesttyskland tabte 3-6 til Frankrig i 1958.

- Alexis Sanchez har været indblandet i syv ud af de sidste otte mål Chile har lavet (seks assists og et mål).

- Spanien lukkede flere mål ind mod Holland (5 mål), end de har gjort i deres seneste ni landskampe, før kampen mod Holland, hvor de blot havde lukket fire mål ind.

- Spanien har kun vundet en af deres sidste fem kampe spillet på neutral grund. Sejren var mod El Salvardor i Washington tidligere på måneden. De fire øvrige kampe, er blevet til to nederlag og to uafgjorte opgør.

Seneste nyt om holdene:

Spanien:

Reservemålmand David de Gea er blevet skadet, og derfor får Iker Casilias genvalg i målet. Til gengæld kommer der med stor garanti ændringer på andre positioner.

Fabregas forventes at glide ind i startopstillingen, og skal optræde som falsk 9'er, mens der også spekuleres i om Azpilicueta glider ind på højre back og afløser Juanfran. Ligeledes er Bayern Münchens Javi Martinez i spil til en plads i midterforsvaret i stedet for Pique.

Chile:

Der er ingen meldingerne om skader i Chile-lejren, som også forventer at stille op med de samme 11, der startede mod Australien.

Hold øje med:

Andres Iniesta (Spanien): Den helt store kreatør for Spanien er Iniesta. Hvis den lille kreatør spiller op til sit bedste, er Spanien svære at have med at gøre.

Alexis Sanchez (Chile): Det faktum, at Sanchez har været indblandet i syv ud af Chiles seneste otte mål, gør Sanchez til spilleren, som man klart skal holde et vågent øje med hos det sydamerikanske mandskab.

Forventede startopstillinger:

Spanien:

Iker Casilias

Cesar Azpilicueta - Sergio Ramos - Javi Martinez - Jordi Alba

Xabi Alonso - Sergio Busquets

Santi Carzorla - Xavi - Andres Iniesta

Cesc Fabregas

Chile:

Claudio Bravo

Mauricio Isla - Gary Medal - Gonzalo Jara - Eugenio Mena

Marcelo Diaz

Charles Aranguiz - Jorge Valdivia - Arturo Vidal

Alexis Sanchez - Eduardo Vargas

Praktisk information:

Kampens dommer: Mark Geiger (USA)

Stadion: Estadio do Maracana

Spille-tidspunkt: 21:00

Vises på: TV 2

Skriv en kommentar