Dødbolde kostede billetten til 1/8-finalerne

0

Danskerne dominerede i starten af kampen, men to flotte frisparksmål. I anden halvleg fik Danmark reduceret på straffespark, men Japan endte med at vinde 3-1.

Danmark skulle bruge en sejr i aften, hvis de skulle sikre sig videre deltagelse ved VM-slutrunden, fordi aftenens modstander Japan havde en bedre målscore i det samlede regnskab.

Kampen startede i et roligt tempo, hvor holdene så hinanden an. Men det var generelt danskerne, der sad på spillet i kampens indledende fase, og lagde et godt pres på japanerne.

Jon Dahl Tomasson fik en god mulighed for at bringe danskerne foran efter seks minutter, da Simon Poulsen spillede ham. Men 12 minutter inde i opgøret fik Japan også en god chance, men skarpheden manglede i situationen.

Men efter 17 minutters spil, havde Japan den første reelle chance i kampen. Keisuke Honda tog frispark og med sit venstreben bankede han bolden ind bag Thomas Sørensen. Sørensen fejlvurderede skuddet, og tog derfor et skridt ind mod venstre side, mens sparket gik over i højre side for Sørensen.

På trods af at Sørensen måtte kaste sig i fuld længde, kunne han ikke nå sparket. Herefter bølgede spillet lidt frem og tilbage igen, og Jon Dahl fik endnu en mulighed, men igen havde Feyenoord-angriberen ikke mål i støvlerne. I stedet gentog historien sig for Japan.

Japan var igen farlige på en dødbold. En halv time inde i opgøret begik danskerne frispark et lille stykke udenfor feltet. Thomas Sørensen placerede muren centralt for målet, og det skulle vise sig, at være en stor fejl. Yasuhito Endo afsluttede og drejede flot bolden forbi muren, så den gik ind i netmaskerne til 2-0.

Landstræner Morten Olsen reagerede med det samme ved at skifte Jakob Poulsen ind i stedet for Martin Jørgensen.

I anden halvleg forsøgte Danmark at skabe flere muligheder. Anføreren Jon Dahl fik en chance tæt på mål, men han formåede ikke at kontrollere bolden, efter at Nicklas Bendtner havde forlænget bolden med hovedet.

Senere i halvlegen blev både Søren Larsen og Christian Eriksen indskiftet i stedet for Thomas Kahlenberg og Per Krøldrup. Derfor skulle der nu lægges lange bolde ind i boksen, hvor danskerne skulle bruge tre mål for at avancere.

Christian Eriksen skød et stykke udefra efter 67 minutter, og Jon Dahl fik også en chance efterfølgende, men igen kunne han ikke finde netmaskerne.

Med ti minutter tilbage af opgøret afsluttede Søren Larsen på træværket, og kort tid efter fik Daniel Agger tilkæmpet sig et straffespark. Jon Dahl Tomasson valgte at tage sparket. Først brændte han skuddet, men på riposten fik han lagt bolden over målmanden ind til reducering 2-1.

Desværre fik den danske angriber en fibersprængning i låret, der betød, at han havde svært ved at true japanerne derefter.

Jon Dahl Tomasson fik dog endelig tangeret Poul "Tist" Nielsens scoringsrekord, men det var sandsynligvis ikke noget, som han tænkte på i dette øjeblik, hvor Danmark fortsat skulle bruge to mål - uden at Japan selvfølgelig måtte score i modsatte ende.

Danmark satsede alt og det kostede i forsvaret. Japan slog kontra og Keisuke Honda afdriblede Dennis Rommedahl, der var løbet ned for at forsvare, hvorefter han køligt lagde bolden ind til Shinji Okazaki, som kunne score til 3-1.

Kampen bød ikke på yderligere scoringer, og derfor er Danmarks VM-eventyr anno 2010 afsluttet. Japan er i stedet klar til 1/8-finalerne, hvor de skal tørne sammen med Paraguay. Holland, der vandt gruppe E skal møde Slovakiet.

Kampens spiller:

Danmark - Daniel Agger: Han gjorde en god figur i forsvaret, og tilkæmpede sig straffesparket i den sidste fase af opgøret, der gav danskerne fornyet optimisme i kampen. Desværre for danskerne kom scoringen for sent.

Japan - Keisuke Honda: Manden, der sørgede for at bringe Japan foran på et vigtigt tidspunkt, hvor danskerne havde et lille spilovertag. Derudover var han en stor trussel, og udviste overskud – specielt ved det sidste mål, hvor han afdriblede nogle spillere og lagde bolden lige for fødderne af Shinji Okazaki, som let kunne score til 3-1.

Skriv en kommentar