VM 2010-optakt: Danmark – Japan

0

I aften spiller Danmark deres skæbnekamp mod Japan, hvor kun en sejr tæller for danskerne, hvis de skal gøre sig forhåbninger om som minimum at deltage i 1/8-finalerne.

Danmarks sidste eksamen i gruppespillet skal i aften stå. Modstanderen er Japan, som i øjeblikket indtager andenpladsen. Japanernes målscore er bedre, da den lyder på 1-1, men derudover ligger holdene lige på point-fronten.

Japan vandt deres første VM-kamp 1-0 mod Cameroun, mens de senest led et nederlag på 1-0 til Holland. Japan har gjort deres hjemmearbejde godt og læst op på lektien, forklarer holdets landstræner Takeshi Okada.

"Vi har set video af deres dødbolde og haft et godt øje på, hvordan de opererer bagfra og i angrebet. Bendtner er nøglefiguren, man skal holde øje med, og han bliver deres største trussel," forklarer Takeshi Okada ifølge TV 2 Sporten, og han uddyber:

"Nøglen for os er, hvordan vi håndterer deres hovedspil ved dødbolde og lange bolde. Vi bliver også nødt til at prøve at låse deres stramme defensiv op," inden han fastslår flere af Danmarks styrker:

"Danmark er et stærkt og meget godt organiseret hold. Det bliver ikke let at matche dem."

Japans midtbane-profil, Junichi Inamoto, lægger heller ikke skjul på, at det er Nicklas Bendtner, som holdet frygter allermest.

"Han har god teknik, han er fysisk stærk og en høj spiller. Han er meget farlig," fortæller Junichi Inamoto til TV 2 Sporten, og hans holdkammerat, angriberen Takayuki Marimoto, er enig.

"Bendtner er en meget berømt spiller i Japan. For Arsenal er han meget stærk, og han er en meget vigtig spiller.

Danmark tabte som bekendt deres første kamp 2-0 til Holland, mens danskerne sendt vandt 2-1 mod Cameroun, efter at have været bagud 1-0. Danmark kan ikke nøjes med uafgjort, idet målscoren hedder 2-3 mod Japans 1-1. Derfor er det udelukkende en sejr, der får det danske mandskab til at bestå aftenens eksamen.

"Vi har store kvaliteter, så det vil være meget skuffende, hvis vi ryger ud. Hvis man har et hold og en midtbane med kvalitet og talent, så kan man forlange meget. Så vi har ambitioner. Vi skal videre," forklarede landstræner Morten Olsen på gårsdagens pressemøde, og han uddybede:

"Det er fordi, jeg har tillid og tiltro til det her hold. Hvis 90 procent af spillerne rammer formen, så ved jeg, hvor store kvaliteter det her hold har. Vi er oppe imod et hold, der har semifinalen som erklæret mål. Så alt tyder på, at det bliver en spændende kamp. Men vi vil vise vores egne indbyggere, at vi vil slås for dem og spille med entusiasme."

Landsholdets anfører, Jon Dahl Tomasson, har udregnet formlen for succes og topkarakter til danskerne.

"Vi skal ikke begynde at øse bolden op - overhovedet ikke. Det er først til sidst i slutningen af kampen. Vi skal spille det spil vi har og så skal vi køre dem trætte. De to midterforsvarer de har, det er vel dem, der har vundet samtlige hovedstødsdueller under hele VM indtil videre," fortæller Jon Dahl Tomasson ifølge TV 2 Sporten.

Midterforsvarerne som Jon Dahl hentyder til, er Marcus Tulio Tanaka på 185 centimeter og Yuji Nakazawa på 187 centimeter.

Seneste nyt om holdene:

Danmark: Simon Kjær fik sit andet gule kort i det samlede regnskab i den seneste kamp mod Cameroun. Derfor har han karantæne i aften, og han forventes afløst af Per Krøldrup. Derudover har Morten Olsen fortalt, at Daniel Jensen ikke spiller i aften, fordi han har haft problemer med sin ene fod. Derudover er der ingen problemer at spore i truppen.

Japan: Landstræner Takeshi Okada skulle have mulighed for at vælge de samme spillere, som blev foretrukket i det seneste opgør, da de hverken døjer med skader eller er ramt af karantæne.

Hold øje med:

Danmark - Nicklas Bendtner: Japanerne frygter ham, og det er med god grund. Bendtner er en målfarlig angriber, og han bliver manden, der skal udfordre de høje angribere i luftrummet på dødboldene. Men Bendtner kan samtidig også trække ud på kanterne eller længere ned i banen og lave de målgivende afleveringer.

Japan - Keisuke Honda: Holdets dygtige angriber Honda er en stor og stærk angriber, der kan udfylde mange pladser på holdet, og også hjælper længere ned på banen, når der er behov for det. Dermed er han en lidt utraditionel angriber. Men man skal dog ikke undervurdere hans fortrinlige sparkteknik.

Forventede startopstillinger:

Danmark:

Thomas Sørensen

Lars Jacobsen - Per Krøldrup - Daniel Agger - Simon Poulsen

Martin Jørgensen - Christian Poulsen

Dennis Rommedahl - Jon Dahl Tomasson - Thomas Kahlenberg

Nicklas Bendtner

Japan:

Eiji Kawashima

Yuto Nagatomo - Yuji Nakazawa - Marcus Tulio Tanaka - Yuichi Komano

Yuki Abe - Makoto Hasebe - Daisuke Matsui - Yasuhito Endo - Yoshito Okubo

Keisuke Honda

Kampens dommer er: Jerome Damon

Stadionet, som kampen spilles på: Royal Bafokeng Stadium

Kampen mellem Danmark og Japan sparkes i gang klokken 20:30 og kan følges på DR 1.

Skriv en kommentar