Elfenbenskystens sejr var for lille

0

Elfenbenskysten hentede en sejr på 3-0 over Nordkorea, men trods godt offensivt spil, så var sejren ikke stor nok til at sende holdet videre.

Elfenbenskysten behøvede et mirakel af de større, for at avancere til 1/8-finalerne fra gruppe G. Dagens modstander var Nordkorea og de kom til opgøret, efter at de senest havde tabt hele 7-0 til Portugal, derfor behøvede de oprejsning.

Men Elfenbenskysten sad solidt på kampen, og den var kun ti minutter gammel, før Didier Drogba fik bolden i nettet, men dommeren dømte offside, hvilket var korrekt.

Herefter skulle holdet kun bruge to minutter, før bolden atter var i netmaskerne hos Nordkorea, og denne gang galt målet. Yaya Toure var målscoreren, da han lagde bolden ind ved fjerneste stolpe.

Den fysiskstærke angriber hos Elfenbenskysten, Drogba, var med i meget af de opbyggende spil og tyve minutter inde i opgøret bankede han bolden op på overliggeren. Efterfølgende røg den ud til Romaric, der headede bolden ind i målet til 2-0.

Nordkorea kom dog også til fadet i modsatte ende, men i de afgørende situationer var de ganske enkelt ikke lige så skarpe som Elfenbenskysten var.

Første halvleg var næsten overstået, da først Keita forsøgte sig med en flugter over mål og dernæst Gervinho havde et stolpe-skud.

I anden halvleg fortsatte takterne fra første, hvor Elfenbenskysten fortsat dominerede opgøret. Men det var først i slutrunden af opgøret, at de for alvor slog fra sig igen.

Aruna Dindane og Salomon Kalou blev sendt på banen med 25 minutter igen, og bare ti minutter efter kunne Kalou score til 3-0.

I overtiden røg bolden ind i Nordkoreas mål igen, men for anden gang i kampen blev målet annulleret for offside.

Kampen endte altså 3-0, og dette resultat var ikke nok til at sende Elfenbenskysten videre, efter at Portugal og Brasilien spillede 0-0 i den anden kamp. Derfor er de to store fodbold-nationer klar til 1/8-finalerne på bekostning af Elfenbenskysten og Nordkorea.

Kampens spillere:

Nordkorea - Jong Tae-Se: Han var spilleren, der overskyggede de andre spilleres præstationer hos Nordkorea. Han havde svære arbejdsbetingelser mod det fysiskstærke Elfenbenskysten-forsvar, men han stod trods alt bag nogle gode muligheder.

Elfenbenskysten - Didier Drogba: Han formåede, at holde på bolden og leverede også en række flotte detaljer, hvor han trods en skadet arm stadig kunne drible forbi nogle af de nordkoreanske forsvarsspillere, og afprøve deres keeper igennem en række gode forsøg.

Skriv en kommentar