Fabiano og Kaka stjal rampelyset

0

Det var en af de mest dramatiske VM-kampe ved denne slutrunde, der udspillede sig søndag aften. Brasilien besejrede Elfenbenskysten med 3-1.

Brasilien fik en hård medfart efter deres 2-1-kamp mod Nordkorea i den første kamp i gruppespillet, derfor skulle de i aften forsøge, at overbevise kritikerne om, at de fortsat forstår at spille sprudlende samba-fodbold.

Det var tydeligt at mærke fra kampens start, at brasilianerne var lidt nervøse, da de stod med favoritrollen mod Elfenbenskysten, der mirakuløst havde Didier Drogba med fra start med en speciellavet skinne på armen, efter at den brækkede kort før VM blev sparket i gang.

Men en scoring til Brasilien efter 24 minutter, sørgede for at der kom mere ro på holdet. Kaká fik spillet bolden i dybden til Luis Fabiano, der resolut sparkede bolden helt op i nærmeste målhjørne. Sparket var så hårdt, at Elfenbenkystens keeper overhovedet ikke nåede at reagere.

Brasilien havde store problemer med at komme igennem det fysisk stærke Elfenbenskysten-mandskab, hvor Drogba var den enlige angriber på toppen.

Men i anden halvleg viste Fabiano igen, at hans målnæse er en klasse-angriber værdig. Han fik bolden under kontrol og i flere omgange løftede han bolden over tre modstandere, inden han bankede bolden ned i højre målhjørne uden chance for den ivorianske målmand.

Fabiano fik dog pillet lidt af glansen ved scoringen, da det var tydeligt at se på gengivelsen af målet, at han brugte hånden til hjælp, da han skulle fuldføre sin tæmning.

Brasserne var nu i front med 2-0, og der blev lukket yderligere op for målene i det 62. minut. Kaká fik afdriblet nogle ivorianske spillere og så kunne han nemt løbe ned til baglinjen og slå et indlæg ind i det lille felt, hvor Elano kom stormende og lagde bolden ned i højre side af målet uden for målmandens radius til 3-0.

Kampen var meget fysisk betonet, hvor hovedsageligt spillerne fra Elfenbenskysten gik til stålet i tacklingerne, hvilket blandt andet resulterede i, at Elano blev udskiftet kort efter sin scoring, da han blev stemplet hårdt omkring skinnebenet.

Brasiliens mandskab var grådige efter yderligere scoringer, og det blev fatalt i den anden ende, hvor Elfenbenskysten slog kontra, og så kunne Yaya Touré lægge bolden ind i panden på Drogba, som nettede til 1-3.

Den underholdende kamp blev yderst dramatisk i slutningen, da Kaká modtog sit andet gule kort i kampen, for at lange albuen ind i brystet på Abdul Kader Kéita, der dog lå og tog sig til hovedet.

Dommeren var ikke tæt på episoden, men alligevel var han ikke sen til at hive endnu et gult kort op af lommen, og derved sende Kaká lidt tidligere i bad end holdkammeraterne.

Kampen endte med en 3-1-sejr til Brasilien, der betyder, at de ligger på førstepladsen med maksimum point, hvilket vil sige seks point efter to kampe. Elfenbenskysten ligger på tredjepladsen med blot et point efter to kampe, mens Portugal i morgen møder Nordkorea. Portugiserne har et point, Nordkorea har endnu ingen.

Kampens spillere:

Brasilien - Luis Fabiano: Fabiano udviste en skarp målnæse. Han beviste også, at han ikke blot er en angriber, der befinder sig på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Udover det, er han også villig til selv at arbejde for sagen, som man kunne se ved mål nummer to, hvor han kunne krone nogle flotte detaljer med et mål. Ydermere var han efter kampen også mand nok til at erkende, at han brugte armen til hjælp, som TV-billederne også afslørede.

Elfenbenskysten - Didier Drogba: Drogba havde utroligt svære arbejdsbetingelser i dagens opgør, hvor han lå helt alene på toppen. Han viste dog, at han på trods af få ressourcer kunne præstere at score mod de store brasilianske midterforsvarer.

Skriv en kommentar