VM 2010-optakt: Nordkorea – Elfenbenskysten

0

Bundholdene i gruppe G, Nordkorea og Elfenbenskysten, har reelt ikke andet at spille for end æren. Nordkorea jagter fortsat deres første point i gruppespillet.

Nordkorea skal i dag forsøge at rejse sig mod Elfenbenskysten, efter at de blev ydmyget med hele 7-0 i deres seneste møde i gruppespillet, hvor modstanderen var Portugal.

Inden den kamp havde de tabt med 2-1 til Brasilien, og derfor kom det bag på holdet, at de kunne kollapse sådan. Nordkoreas VM-håb er slukket, da de maksimalt kan hente tre point.

"Vores seneste nederlag var smertefuldt. Vi mistede fuldstændigt koncentrationen i kampen. Vi har forsøgt at forblive positive, inden dagens kamp. Vi er nødt til at være klar mod Elfenbenskysten, selvom vi ikke har noget at spille for," udtaler Nordkoreas midtbanespiller An Yong Hak til FIFA's hjemmeside.

Modstanderen her til eftermiddag, Elfenbenskysten, har stadig en spinkel mulighed for at gå videre, men deres scenarie for dette ser næsten usandsynligt ud.

De skal håbe, at Brasilien vinder mod Portugal først og fremmest, mens de selv skal score intet mindre end ni mål for at få en bedre målscore end Portugal, mens Nordkorea samtidig ikke må score mod dem.

Elfenbenkystens målscore lyder i øjeblikket på 1-3, efter at de først spillede uafgjort 0-0 mod Portugal og siden hen tabte 3-1 til Brasilien.

"Vi ønsker, at kvalificere os til 1/8-finalerne. Vi har stadig chancen, men det er kompliceret. Vi vil gå på banen med indstillingen om, at vinde og score så mange mål, som det er nødvendigt. Vi vil give os fuldt ud. Du ved aldrig hvad der sker i fodbold," fastslår en optimistisk Elfenbenkysten-forsvarer Didier Zokora til FIFA's hjemmeside.

Hold øje med:

Nordkorea - Hong Yong-Jo: Anføreren på holdet har en stor opgave i dag, ved at få optimismen tilbage i truppen, efter det ydmygende nederlag til Portugal. Den 28-årige spiller er den eneste, der spiller i Europa.

Elfenbenskysten - Gervinho: Han ligner en spiller, der er i fortrinlig god form. Han er én af de kommende stjerner i afrikansk fodbold, og derfor bliver det interessant at se ham ved dagens opgør.

Seneste nyt om holdene:

Nordkorea: Holdet vil sandsynligvis spille mere defensivt i dagens opgør, så de ikke risikerer endnu et stort og ydmygende nederlag.

Elfenbenskysten: Souleymane Bamba har forklaret, at Drogba fortsat kæmper efter, at komme tilbage i topform, efter at han brækkede armen. Han starter dog inde helt på toppen.

Bekræftede startopstillinger:

Nordkorea:

R. Myong Guk

C. Jong Hyok - P. Chol Jin - R. Jul Il - J. Yun Nam - R. Kwang Chon

H. Yong Jo - A. Yong Hak - P. Nam Chol - M. In Guk

J. Tae Se

Elfenbenskysten:

Barry

Eboue - Toure Kolo - Zokora - Boka

Romaric - Toure Yaya - Tiote

Keita - Drogba - Gervinho

Kampens dommer er: Alberto Undiano Mallenco

Kampen spilles på stadionet: Mbombela Stadium

Klokken 16:00 mødes Nordkorea og Elfenbenskysten i gruppe G. Kampen bliver vist på Canal 9.

Skriv en kommentar