FIFA fralægger sig ansvar ved tilskueruroligheder

0

Søndag opstod der tumult i VM-testkampen mellem Nigeria og Nordkorea, da en gruppe nigerianske fans forsøgte, at passere hegn og afskærmninger. FIFA fralægger sig ansvaret.

I dagens VM-testkamp mellem Nigeria og Nordkorea opstod der pludselig tilskueruroligheder, da flere hundreder nigerianske fans prøvede på, at passere hegn og afskærmninger.

Det endte med, at en politmand og 15 fans kom til skade på Makhulong Stadium, men det internationale fodboldforbund, FIFA, vil ikke pålægge sig ansvaret.

"FIFA og OC (Organisationskomiteen, red.) håber, at de tilskadekomne kommer sig hurtigt. Men derudover, vil FIFA eller OC samtidig benytte lejligheden til at forklare, at denne venskabskamp ikke havde noget at gøre med organisationen af FIFA World Cup 2010," skriver FIFA i en officiel pressemeddelelse.

"I modsætning til nogle af de artikler, som pressen har skrevet, så har FIFA intet med billetterne til denne kamp at gøre," uddyber FIFA.

Det nigerianske fodboldforbund har umiddelbart svært ved at se, hvordan de skulle kunne have forudset optøjerne.

"Ingen kan bedrejdes for det, som er sket. Vi havde ikke fået et tilbud om, at afvikle kampen på et større stadion," forklarer Taiwo Ogunjobi fra det nigerianske fodboldforbund ifølge Reuters.

Nigeria ligger i gruppe med Argentina, Sydkorea og Grækenland. Deres første gruppespilskamp bliver spillet den 12. juni mod Argentina.

Skriv en kommentar