VM-holdanalyse 2010: Nordkorea

0

Nordkorea er placeret i gruppe G, hvor de skal møde Brasilien, Elfenbenskysten og Portugal. VM-guide.dk har udarbejdet en analyse af det Nordkoreas VM-landshold.

Fulde navn: Den Demokratiske Folkerepublik Korea
Hovedstad: Pyongyang
Hjemmebane: Kim II-Sung Stadion (Kapacitet: 50.000)
Areal: 120.540 km2
Indbyggere: 22.912.177
Forbund: Nordkoreas fodboldforbund
Kælenavn: Chollima
Placering på verdensranglisten: 106 (Marts)
Største sejr: 21-0 mod Guam i 2005
Største nederlag: 0-5 mod Polen i 1976

VM-erfaring:

Kun en gang tidligere er det lykkedes Nordkorea at deltage ved VM. Det var tilbage i 1966 hvor de overraskede alt og alle ved at gå hele vejen til kvartfinalen, efter blandt andet at have slået Italien med 1-0.

I kvartfinalen ventede dog et uhyggeligt opgør mod Portugal, der på daværende tidspunkt havde verdensstjernen Eusebio. Efter at Nordkorea havde startet chokerende ud og bragt sig i front med hele 3-0, vendt skuden dog og Nordkoreanerne måtte rejse hjem med et nederlag på 5-3.

Vejen til VM:

Nordkorea havde en god start på VM-kvalifikationen. Med to sejre over Mongoliet var banen lagt. Senere blev det til sejre over henholdsvis Jordan og Turkmenistan. Så kom der det store ærkefjende opgør mod Sydkorea, som skabte en masse tumult, da Nordkorea skulle lægge græs til denne kamp afviste de hverken at spille Sydkoreas nationalsang eller vise deres nationalflag.

Kampen blev efter flere appelsager fra Sydkorea, besluttet af FIFA at blive spillet i Kina. Kampen endte 0-0.  Med en endelig placering som nummer 2 i deres gruppe, gik Nordkorea hele vejen til VM-slutspillet. Landet kom dog i en uheldig gruppe, da de henholdsvis skal møde Brasilien, Elfenbenskysten og Portugal.

Landstræneren:

Fulde navn: Kim Jong-Hun
Født: 1. september 1956
Nationalitet: Nordkorea
Landstræner siden: 2008

Portræt:

Kim Jong-Hun er paradoksalt nok en temmelig upopulær mand i Nordkorea på trods af kvalifikationen til VM, fordi han ikke formåede at kvalificere holdet til de østafrikanske mesterskaber.

Med VM-billetten har Kim Jong-Hun imidlertid skabt en lille sensation, og det har han blandt andet gjort ved at være meget trofast over for sin trup - han benyttede kun 21 spillere i løbet af VM-kvalifikationen, mens for eksempel Danmark brugte næsten 50.

Landstræneren kom dog lidt i klemme, da han udnævnte angrebsspilleren Kim Myong-Won til sin VM-trup på en tredjemålmands-position. FIFA har meddelt Nordkorea, at spilleren kun er berettiget til at komme på banen i Sydafrika, hvis han går i mål, så Kim Jong-Huns kunstgreb for at få en ekstra markspiller med til slutrunden gav altså ikke noget positivt resultat.

Analyse af truppen:

Der er ikke topspillere eller navne, der bare virker lidt bekendte i denne trup. Ærlig talt består holdet af en række forholdsvis ukendte og amatøragtige spillere. Holdets store force er dog dets sammenhold og sammenspil. Nordkorea har faktisk diskuteret muligheden for at købe spillerne fri af deres klubkontrakter, for at kunne træne endnu mere intenst, men denne ide er dog ikke blevet til noget reelt endnu.

Målmand:

Myong-Guk er det klart fortrukne valg på denne post. Den 188 centimeter høje nordkoreaner, har ikke nogen stor karriere bag sig. Han kan mest af alt prale med 30 landskampe siden 2007, hvor han fik debut. Han har været en afgørende brik i kvalifikationen til VM, og vil helt sikkert også blive det under VM.

Forsvaret:

Nordkorea stiller op med et femmandsforsvar normalt, og det vil nok også blive den tendens, som vi får at se under VM. Heller ikke i forsvaret er der nogle store profiler. Unge Nam-Chol har været fast mand under hele kvalifikationen, og kan godt nævnes som en nøglefigur i forsvaret.

Midtbanen:

Her er de rutinerede, Yun-Nam og In-Guk, begge fra klubben April 25, nok de vigtigste at holde øje med. De to rutinerede herre har begge spillet samtlige kampe under Nordkoreas kvalifikation, og må derfor også betegnes som særdeles afgørende folk. Bænken emmer ikke af nogle skræmmende spillere til at overtage, så der gælder om at holde Yun-Nam og In-Guk skadesfrie.

Angrebet:

Angriberen Yong-Jo er en af de få, der ikke spiller i den nordkoreanske liga. Tværtimod spiller han i FK Rostov i Rusland, og her høster han stor succes. Yong-Jo er klart en af nøglespillerne for Nordkorea, og han bliver manden, der skal sørge for at målene bliver høstet. Alternativerne ser ikke stærke ud.

Den forventede ideelle opstilling:

Ri Myung Guk

Cha Jong Hyok - Nam Song Chol - Pak Nam Chol - Pak Chol Jin – Ri Gwang Chon

An Yong Hak - Ji Yum Nam - Mun In Guk

Hong Yong Jo - Jong Tae Se

Skrevet af Christian Toftegaard

Skriv en kommentar