FIFA-løsning: Kortere VM 2022 i november/december

0

FIFA's Task Force er nået frem til den konklusion, at en afholdelse af VM 2022 i Qatar bliver nødt til at blive afholdt i november/december. Samtidig bliver slutrunden nogle dage kortere end traditionelt.

VM 2022, der skal afholdes i Qatar, har været et meget omtalt samtaleemne, fordi det er bemærkelsesværdigt at afholde fodbold-VM i en ørken.

Der har længe været spekuleret i, om man skulle flytte slutrunden til om vinteren i stedet for om sommeren, og disse spekulationer har FIFA's Task Force tirsdag bekræftet.

De ser det som den eneste mulighed at afholde slutrunden i november/december, når VM 2022 skal afholdes i Qatar. Samtidig har de fastslået på et møde, at slutrunden bliver et par dage kortere end traditionelt.

Det har også været på tale, at slutrunden kunne afholdes i januar/februar 2022, men det vil være lige oveni vinter-OL, og det ønsker FIFA ikke.

UEFA: Vi står bag vinter-VM i Qatar

Det europæiske fodboldforbund, UEFA, har været ude at kommentere på den løsning som FIFA's Task Force er nået frem til. De anser det som den rigtige løsning for alle parter.

"UEFA støtter FIFA Task Force' anbefalinger i den internationale kampkalender fra 2018 til 2014, hvor man anbefaler at afholde VM 2022 i Qatar fra sent i november til sent i december," skriver UEFA i en pressemeddelelse.

"UEFA mener, at turneringen skal spilles om vinteren for spillernes og tilhængernes bedste. Vi afventer nu den endelige beslutning efter FIFA's eksekutivkomité-møde, som finder sted den 18 til 19. marts 2015."

Qatar blev valgt som vært for VM 2022 tilbage i 2010.

Skriv en kommentar