Fodboldekspert analyserer: Gruppe D og VM generelt

0

Fodboldekspert, tv-vært og kommentator på TV 2, Zak Egholm, har analyseret gruppe D samt VM-slutrunden generelt. Læs Zak Egholms skarpe ekspertanalyse her.

Hvem går videre fra gruppe D?

Det er den mest giftige af alle grupperne. Efter at have set testkampene er jeg blevet bekræftet i, at Uruguay har gode kort på hånden. Jeg ser dem gå videre.

Og så tror jeg, England blegner nok en gang i VM-regi. Dermed tager Italien pladsen i 1/8-finalen, som jeg vurderer det.

Hvem vurderer du som underdog i gruppe D?

Jamen, er der nogen klassisk underdog? Costa Rica bør være chanceløse, så hvis jeg forsøge at skyde på en, må det blive England. De har de seneste mange VM-præstationer i mod sig. Jeg håber dog, at Roy Hodgson tør bringe sine unge offensive profiler i spil som andet end marginalspillere.

Ross Barkley og Raheem Sterling er for mig nogle, der kan tilføre England uforudsigelighed og "X Factor". Den har de behov for. Særligt Barkley kan blive en åbenbaring under VM, hvis han får lov af træneren.

Hvem tror du, der vinder VM-slutrunden?

Det er et uhyre tæt felt af favoritter. Jeg har budt på Spanien alle de steder, hvor folk har spurgt til min holdning, så det gør jeg selvfølgelig også her.

Fraset spidsangriber-positionen, hvor de har deres udfordringer, har de en eminent trup. Særligt deres besætning på midtbanen er imponerende. Der er så meget taktisk og teknisk snilde over en bred kam. Der er de alle andre lande overlegne.

Hvad er dine forventninger til VM-slutrunden generelt?

Det kan meget vel blive taktisk lidt låst med hold, der vil gøre alt for at være kompakte og så lukrere på giftige, aggressive kontraløb.

Men jeg har et håb om, at dem, der forsøger at tænke og agere offensivt får succes med deres forehavende. Det vil give underholdende kampe for alle, der følger slutrunden, og det er det, der betyder allermest for mig.

Hvem vil du mene, der stikker af sted med topscorer-prisen?

Igen er der mange om buddet. Men jeg tror, Neymar er et godt bud. Brasilien vil givetvis nå langt, og Neymar er involveret i mange af brassernes afgørende offensive indslag. Han sparker glimrende frispark og er svær for modstanderne af fange.

Hvilken nation tror du, der kan overraske ved VM?

Det er vel knappest en overraskelse, men Belgien skal nævnes her. En stærk trup sammensat af en gylden generation i belgisk fodbold. Og så kan Chile med deres aggressive stil blive spændende at følge.

Hvilken nation tror du, der bliver den største skuffelse?

Jeg frygter for Englands skæbne. I en svær pulje kan de ryge ud i glemslen. De har langt fra imponeret mig og lader til at være nærmest traumatiseret i VM-sammenhæng. Deres defensiv er også svag set i en VM-kontekst.

Hvilken spiller vil overstråle alle andre under VM 2014?

Jeg har en forventning om, at det bliver Neymars VM. Jeg ser ingen tegn på, at han reagerer negativt på det ellers umenneskelige forventningspres, der hviler på ham. Han vil sprudle.

Måske kan Ivan Rakitic også brænde igennem for Kroatien. Han har haft en rigtig god sæson i Sevilla, og jeg er fascineret af hans tekniske formåen og store spilintelligens.

Hvilket talent skal vi holde et særligt øje med ved VM?

Romelu Lukaku fra Belgien kan blive manden, der stjæler spotlightet. Han har en imponerende fysik og bakkes op af et super godt hold med spillere, der kan sætte ham op til mange chancer.

Hvilken spiller vil skuffe under VM 2014?

Wesley Sneijder - frygter jeg. Han var en af de allerbedste ved VM for fire år siden, men jeg synes ikke, han har samme niveau længere. Jeg har set ham live en del gange i kamp for Galatasaray, og han er stadig god, bevares, men ikke som for fire år siden.

Var beslutningen om, at forlænge med Morten Olsen den rigtige?

Ja, entydigt endda set fra min stol. Han har fagligheden til at løfte det her landshold på ny og implementere de unge navne.

Hvordan lyder din evaluering af Danmarks manglende VM-billet?

Vi lavede for få mål. Og så dummede vi os i utilgivelig grad i den skæbnesvangre hjemmekamp mod Armenien.

Hvad tror du, der er årsagen til, at mange af de store VM-profiler er blevet skadet under VM-optakten?

Det må skyldes det vanvittige fysiske pres, de har været under efter en udmarvende sæson for deres klubber. Det er en skam, for det ville klæde VM at have de allerstørste stjerner med - i optimal forfatning.

Interviewet blev foretaget den 5. juni 2014.

Skriv en kommentar