Fodboldekspert analyserer: Gruppe H og VM generelt

1

DR Sportens fodboldekspert og kommentator, Henrik Liniger, har analyseret gruppe H samt VM-slutrunden generelt. Læs Henrik Linigers skarpe ekspertanalyse her.

Hvem går videre fra gruppe H?

Belgien og Sydkorea går videre. Belgien er langt det stærkeste hold i puljen med en imponerende start 11'er.

Sydkorea og Rusland kommer til at kæmpe om den anden plads, og jeg tror at Sydkorea sniger sig forbi med et hold, der er fysisk stærkt og kan kæmpe sig til pointene.

Hvem vurderer du som underdog i gruppe H?

Algeriet er nok underdog i gruppen, vurderet ud fra deres trup. Men de har bestemt chancen for at overraske i en pulje, som ikke virker alt for imponerende rent styrkemæssigt.

Hvem tror du, der vinder VM-slutrunden?

Jeg tror, at Brasilien vinder VM. De er på hjemmebane, og vigtigst af alt har de det bedste hold med en god balance mellem defensiv og offensiv. Der er høj klasse på stort set alle pladser.

Hvad er dine forventninger til VM-slutrunden generelt?

Generelt forventer jeg, at VM bærer præg af at skulle holdes i Brasilien. Det er et land, hvor fodbolden spiller en vanvittig stor rolle, og derfor må interessen forventes at være i top.

Jeg har ikke de store forventninger til en masse nyskabelser i selve spillet, men jeg både tror og håber på et underholdende VM.

Hvem vil du mene, der stikker af sted med topscorer-prisen?

Mit bud på en topscorer er ikke særligt opfindsomt: Det bliver Neymar. Han har haft dette VM i fokus hele sæsonen, og han lader ikke chancen gå fra sig for at komme i spotlight med en masse mål!

Hvilken nation tror du, der kan overraske ved VM?

Jeg har en god fornemmelse, at af Frankrig kan levere en overraskende god indsats og komme langt.
Franskmændene har fået lagt de interne stridigheder bag sig og virker som et hold, der virkelig fungerer sammen. De har set gode ud i opvarmningskampene, og jeg tror, at de gør det godt.

Hvilken nation tror du, der bliver den største skuffelse?

Jeg kan godt frygte, at Holland kommer til at skuffe. De var i finalen for fire år siden, men virker ikke nær så stærke nu.

Alt for meget afhænger af van Persie, Robben og Sneijder, og jeg tror ikke, at de har styrken til at nå langt.

Hvilken spiller vil overstråle alle andre under VM 2014?

Det bliver Neymar, der overstråler alle - som stjernen på VM's bedste hold.

Hvilket talent skal vi holde et særligt øje med ved VM?

Paul Pogba har virket utrolig stærk for Frankrig på det seneste. Jeg tror, at dette VM bliver turneringen, hvor han for alvor folder sig ud på landsholdsplan ved en slutrunde.

Hvilken spiller vil skuffe under VM 2014?

Det er vanskeligt at sige, hvilken enkeltstående spiller, der skuffer, men lad mig konstatere, at Lionel Messi godt nok skal spille godt for ikke at skuffe forventningerne til ham på Argentinas hold.

Var beslutningen om, at forlænge med Morten Olsen den rigtige?

Jeg synes, at det var rigtigt af DBU at forlænge med Morten Olsen. Man skal altid se på alternativerne til en post, og jeg synes ikke, at dansk fodbold vælter sig i oplagte landstræneremner.

Og med den løn, DBU kan tilbyde, er et nok svært at tiltrække et stort udenlandsk navn. Morten Olsen er i mine øjne stadig den rigtige mand på posten.

Hvordan lyder din evaluering af Danmarks manglende VM-billet?

Danmark er ikke med i Brasilien, fordi landsholdet ikke var stabilt nok i kvalifikationen. Der er flere kampe, der ærgrer mig, 0-4 mod Armeninen er mest iøjnefaldende, men også 0-0 på hjemmebane mod et svagt tjekkisk hold var for lidt.

Omvendt ærgrer det mig ikke vildt, at Danmark ikke kom i playoffkampe, for jeg er ret sikker på, at vi ikke havde haft store muligheder mod de hold, der endte med at vinde de opgør.

Men jeg synes dog, at en andenplads i gruppen, trods alle de udfald, der var undervejs, giver optimisme forud for EM-kvalifikationen.

Hvad tror du, der er årsagen til, at mange af de store VM-profiler er blevet skadet under VM-optakten?

Med hensyn til de mange skader, så er der naturligvis uheld og tilfældigheder med i spillet.

Men det er klart, at rigtig mange spillere - især de, der er kommet langt i de europæiske turneringer - nok er slidte og i virkeligheden har mere brug for sommerferie end VM.

Når det er sagt, så er jeg sikker på, at der nok skal blive profiler og stjerner nok at kigge på til VM!

Interviewet blev foretaget 11. juni 2014.

1 kommentar

  1. holger overgaard andersen den

    Måske var en opdatering samt revurdering på plads Hr Henrik Liniger
    ref Holland ,Neymant Muller,
    Lad høre ;-))

Skriv en kommentar