Forsberg-kasse sendte Sverige i kvartfinalen

0

Sverige er klar til kvartfinalen ved VM efter en 1-0-sejr over Schweiz. Emil Forsberg blev matchvinder for svenskerne i anden halvleg.

Den næstsidste ottendedelsfinale skulle afvikles her til eftermiddag, og den var i mellem Sverige og Schweiz.

Der stod Sverige på kampens første store chance. Ola Toivonen spillede sin angrebskollega Marcus Berg fri, men han hamrede bolden langt forbi det schweiziske mål.

Kort før den halve time kom selvsamme Berg endnu tættere på en scoring, da han efter et indlæg fra venstrekanten fik trykket af. Men Yann Sommer i det schweiziske mål diskede op med en klasseredning.

Ti minutter senere var Schweiz tæt på for første gang, da Steven Zuber spillede Blerim Dzemaili fri på kanten af det svenske felt, men den schweiziske offensvpiller sparkede over målet.

Fem minutter før pausen burde svenskerne havde bragt sig i front, da Mikael Lustig slog et indlæg ind i feltet, hvor Albin Ekdal stod helt fri. Men han flugtede på det skammeligste bolden et stykke over mål.

Stillingen ved pausen var 0-0.

I anden halvleg skulle vi spille hele 20 minutter, før den første chance kom - og den gav såmænd en scoring til det svenske mandskab.

Emil Forsberg kom fri på kanten af feltet, og han trykkede af. Forsøget havde retning imod Sommer, men Manuel Akanji kom uheldigvis for schweizerne til at rette bolden af, og så gik den i nettet til svensk føring.

Efter scoringen fik Schweiz lagt pres på Sverige, men det kneb for schweizerne med at spille sig frem til de helt åbne chancer.

I overtiden satsede Schweiz det hele, og det gav en svensk kontrachance, hvor Michael Lang måtte trække i nødbremsen. Rødt kort til den schweiziske back.

Det hele endte med en svensk 1-0-sejr, hvilket betyder, at de er klar til VM-kvartfinalen, hvor enten Colombia eller England venter.

Skriv en kommentar