VM 2018-holdanalyse: Sverige - Læs alt om Sveriges VM-trup

VM 2018-holdanalyse: Sverige

0

Sverige er ved VM 2018 i gruppe F sammen med Tyskland, Mexico og Sydkorea. Læs mere om Sveriges historie, landstræner og VM 2018-trup her.

Fakta:

Fulde navn: Sverige
Hovedstad: Stockholm
National-stadion: Friends Arena (54.329 tilskuere)
Antal indbyggere: 10.220.283
Øgenavn til landsholdet: De blå-gule
Placering på verdensranglisten: 19 (februar 2018)
Flest landskampe: Anders Svensson (148 kampe)
Flest mål: Zlatan Ibrahimovic (62 mål)
Største sejr: Sverige-Letland 12-0 (29. maj 1927) & Sverige-Sydkorea 12-0 (5. august 1948)
Største nederlag: Storbritannien-Sverige 12-1 (20. oktober 1908)

Sveriges største resultater:

EM:
Semifinale-plads i 1992

VM:
Andenplads i 1958

VM-historik:

1934: Kvartfinale
1938: Fjerdeplads
1950: Tredjeplads
1958: Andenplads
1970: Gruppespil
1974: Anden runde
1978: Gruppespil
1990: Gruppespil
1994: Tredjeplads
2002: 1/8 finale
2006: 1/8 finale

Sveriges VM-erfaring:

Det er i år 11. gang, at Sverige er med til verdensmesterskaberne. Sverige deltog for første gang i 1934 og har fået flere flotte resultater. Deres bedste resultat er indtil videre på hjemmebane i 1958, hvor de tabte finalen til Brasilien. Derudover har de vundet bronze 2 gange. Dette var i 1950 og i 1994.

Sveriges vej til VM 2018:

Sveriges vej til VM har været noget af en udfordring. De startede med at komme i gruppe A sammen med Hviderusland, Bulgarien, Luxembourg, Frankrig og Holland. Her imponerede Sverige stort – bl.a. ved at slå Frankrig med 2-1.

Sverige fik andenpladsen i gruppen, hvilket sendte dem ud i to playoff-kampe for at komme med VM. Her fik Sverige en svær lodtrækning, da de skulle møde de tidligere verdensmestre fra Italien. Sverige imponerede ved at vinde 1-0 på hjemmebane og klarede 0-0 i Italien. Dermed var Sverige klar til VM for 11. gang.

Sveriges landstræner - Jan Olof "Janne" Andersson:

Navn: Jan Olof Anderson
Født: 29. september 1962
Nationalitet: Sverige
Landstræner siden: 2016
Trænerkarriere: Alets IK, Laholm, Halmstads BK, Ørgryte, IFK Norrkøping, Sverige.

Portræt:

Jan Olof Anderson, også bedre kendt som Janne Anderson, stoppede sin fodboldkarriere i 1993, uden at han fik nogen stor karriere.

I 1988 begyndte hans trænerkarriere. Han startede i Alets IK og kom siden til Halmstad, inden han i 2009 tog til Ørgryte, som højest overraskende var rykket ned i den næstbedste række.

I 2011 blev han ansat i IFK Norkøbing, hvor han først rykkede op med klubben og siden hen blev lokal helt, da han meget overraskende og sensationelt sikrede IFK Norkøbing det svenske mesterskab. Dette førte til, at han i 2016 blev ansat som svensk landstræner.

Her har han indtil videre også været en succes, da han har ført Sverige til verdensmesterskaberne for første gang siden 2006.

Embed from Getty Images

Analyse af Sveriges VM 2018-trup:

Sveriges trup er en god blanding af rutinerede spillere og unge talenter, der er på vej frem. Det er efterhånden mange år siden, at Sverige har været med ved en VM slutrunde, men sammensætningen af unge spillere med gå-på-mod og rutinerede spillere har bragt dem frem til turneringen med et håb om, at der kan ske noget stort til sommer.

Målmænd:

Sveriges førstemålmand er Robin Olsen, der spiller i danske FC København. Robin Olsen viste under kvalifikationsturneringen, at han kan stå på et meget højt niveau. Især i de to kampe mod Italien var han en mur, der tog pynten af de italienske stjerner. Dette har også gjort, at han har været rygtet til større udenlandske klubber.

Forsvaret:

I forsvaret har Sverige flere rutinerede og stærke kræfter. En af dem er deres kaptajn, den 31-årige Andreas Granqvist fra russiske Krasnodar kommer under slutrunden til at være en af de bærende spillere, som man også så det i kvalifikationskampene mod Italien. En anden spiller som Sverige kan sætte sin lid til, er den rutinerede højre back Mikael Lustig.

Midtbanen:

På den defensive midtbane råder Sverige over Sebastian Larsson, som via sin rutine og arbejdsiver er et bindeled for dem. Sverige råder desuden over en stor profil i Emil Forsberg. Han er aldeles kreativ, og dette får Sverige brug for, hvis de vil langt ved VM i Rusland.

Angrebet:

I angrebet råder Sverige over to rutinerede angribere i Marcus Berg og Ola Toivonen. Førstnævnte Marcus Berg var under VM kvalifikationen et stærkt kort for Sverige og blev også gruppe A’s topscorer med otte mål. Disse to skarprettere skal fortsætte deres topniveau, hvis de vil forsætte den succes, de er påbegyndt.

Hold øje med: Emil Forsberg

26-årige Emil Forsberg startede sin karriere i barndomsbyen Sundsvall. Her spillede han næsten 100 kampe for førsteholdet med stor succes, inden han blev solgt til den svenske storklub Malmø FF.

Her spillede han sig hurtigt ind i start-11'eren, hvor han med sin kreative spillestil og hurtige ryk også fik debut på landsholdet. Succesen på landsholdet og i Malmø gjorde, at han blev solgt til den storsatsende tyske klub Red Bull Leipzig.

På landsholdet har han spillet 33 kampe og scoret seks mål. Han har efterhånden spillet sig til at være en af de mest faste kort i Janne Andersons startopstilling og er også en af dem, der skal levere på et højt plan, hvis Sverige skal blive en succes ved sommerens VM-slutrunde.

Embed from Getty Images

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar