Tyskland lever efter scoring dybt i overtiden

2

Det så længe ud til, at Tyskland og Sverige ville spille 1-1, men i allersidste øjeblik sikrede Toni Kroos tyskerne en 2-1-sejr, som gør, at de lever igen ved VM.

Da Mexico tidligere på dagen vandt 2-1 over Sydkorea, var Tyskland pisket til at vinde aftenens kamp i gruppe F imod Sverige.

Et nederlag ville sende tyskerne ud af VM, mens en pointdeling heller ikke ville være særlig brugbart for de regerende verdensmestre.

Derfor skulle Tyskland på jagt fra kampens start, og allerede efter to minutter var de tæt på at komme i front, da Julian Draxler efter en fejl fra Andreas Granqvist stod fri tæt under mål. Men Draxlers forsøg blev blokeret.

Ti minutter senere følte svenskerne sig snydt for et straffespark. Jerome Boateng tabte bolden, og lynhurtigt blev Marcus Berg spillet alene igennem.

Men Boateng nåede tilbage og fik generet Berg, som faldt til jorden i skudøjeblikket. Men dommerens fløjte forblev tavs, og derfor slap tyskerne med skrækken.

Til gengæld slap de ikke med skrækken efter lidt over en halv times spil, hvor Viktor Claesson fandt Ola Toivonen, som fornemt fik løftet bolden over Manuel Neuer og videre ind i netmaskerne til 1-0.

Tyskland virkede rådvilde, mens seks mnutter før pausen brændte det på i den svenske defensiv. Ilkay Gündogan, der kort før den halve time havde afløst Sebastian Rudy, trykkede af fra distancen.

Forsøget ramte en svensk spiller og var ved at snyde Robin Olsen, som dog fik pareret. Og på returen fik Mikael Lustig generet Thomas Müller så meget, at Bayern München-profilen ikke kunne få afsluttet.

Første halvleg sluttede med en fin svensk chance. Sebastian Larsson slog et frispark ind i det tyske felt, hvor Berg helt udækket kunne heade bolden med mål. Neuer fik dog afværget, og derfor var stillingen 1-0 ved pausen.

Tyskland skulle fra anden halvlegs start for alvor på måljagt, og efter blot to minutters spil fik de pressede tyskere udlignet.

Timo Werner slog et indlæg ind fra venstrekanten, hvor netop indskiftede Mario Gomez ikke fik ramt bolden. Det gjorde dog ikke noget, da den røg videre til Marco Reus, som med knæet bragte balance i regnskabet.

Efter udligningen begyndte tyskerne for alvor at presse på, mens svenskerne var sjældne gæster i den modsatte ende. Det trak med andre ord op til en endnu en tysk scoring.

Men Sverige kæmpede bravt, og først ti minutter før tid var Tyskland tæt på igen, da Werner efter et indlæg fra højresiden stod fri. Men den unge RB Leipzig-angriber formåede ikke at ramme målet.

Få øjeblikke senere blev det for alvor svært for tyskerne, da Boateng kom for sent og fik sit andet gule kort, hvorfor Tyskland måtte spille kampen til ende med en mand i undertal.

Alligevel var de tyske VM-favoritter rigtig tæt på det forløsende mål, da et indlæg et par minutter før tid ramte pandebrasken på Gomez, som imidlertid måtte se sit hovedstød blive pareret af Olsen.

Tyskland lykkedes i overtiden - trods undertallet - med at etablere et stort pres på Sverige, og det var i første minuts overtid rigtig, rigtig tæt på at kaste en scoring af sig, men indskiftede Julian Brandt måtte se sit forsøg fra kanten af feltet ramme stolpen.

Til gengæld var heldet med tyskerne, da Toni Kroos i allersidste øjeblik krøllede et frispark op i hjørnet til 2-1 og kæmpe tysk forløsning.

Resultat betyder, at alt er åbent i gruppe F før sidste runde, hvor Tyskland skal møde Sydkorea, mens Sverige skal op imod Mexico.

2 kommentarer

Skriv en kommentar