Frankrig i semifinalen efter Kane-straffeafbrænder

0

England vs FrankrigFrankrig vandt 1-2 over England, mens Harry Kane blev skurken for englænderne, da han brændte straffespark nummer to.

Lørdag aften skulle den sidste semifinalist til VM 2022 findes. Opgøret stod mellem England og Frankrig.

Kampen startede i et højt tempo, og den rutinerede, franske angriber Olivier Giroud kunne efter syv minutter forsøge sig med en såkaldt skorpion-afslutning, der dog ikke lykkedes efter hensigten.

Franskmændene virkede en tand skarpere, og det blev også understeget efter 17 minutters spil, da en klinisk afslutning af midtbanespilleren Aurelien Tchouamni gik ind.

Han affyrede et fladt langskud, som altså overlistede Jordan Pickford i det engelske mål.

Scoringen betød, at englænderne var nødt til at sadle om og gå endnu mere offensivt til værks.

Især Harry Kane virkede nu vækket som en anden Holger Danske. Efter 22 minutters spil leverede anføreren en smart kropsfinte, men Hugo Lloris i det franske mål kom ud og generede Kane, så han ikke kunne få overlistet den franske keeper.

Kort efter blev Kane nedlagt, men situationen førte ikke til at dommeren pegede på pletten.

Mod pausen meldte Frankrig sig igen ind i opgøret, men der blev ikke scoret flere mål i første halvleg.

Anden halvleg var ung, da det engelske stortalent, Jude Bellingham, valgte at teste Lloris gennem et langskud, som franskmanden dog fik snuppet.

England byggede videre på deres momentum, og det førte til et straffespark efter 52 minutter.

Bukayo Saka blev nedlagt i det franske felt, og dommeren pegede nu på pletten.

Kane skulle stå overfor sin holdkammerat fra Tottenham, men det lod ikke til at forstyrre ham. Han scorede sikkert til 1-1.

Scoringen betød, at Kane nu har tangeret Wayne Rooney som den mest scorende englænder på A-landsholdet med 53 scoringer.

Kort efter at bolden var givet op, forsøgte Adrien Rabiot sig på Pickford med en halvflugter, som englænderen dog klarede.

Efter 70 minutter var Harry Maguire tæt på at heade England foran, og kort derefter var det holdkammeraten Bukayo Sakas tur til at få en stor chance i Frankrigs felt.

Derefter var Olivier Giroud tæt på at score på en flugter, men en klasseredning af Pickford holdt målet rent i denne episode.

I det 78. minut fik Giroud dog bragt franskmændene foran. Han modtog et millimeter præcist indlæg fra Griezmann, hvorefter han headede bolden ind i det engelske mål ved hjælp af Harry Maguires skulder, som bolden snittede, til 1-2.

Frankrig var nu tæt på at kunne udløse den eftertragtede semifinale-billet, men dommeren skulle nu pludselig ud til VAR-skærmen.

Her stod det klart, at Englands Mason Mount var blevet skubbet i ryggen, og den brasilianske dommer pegede på pletten Wilton Pereira for anden gang.

Endnu en gang var det Kane, der skulle stå overfor sin holdkammerat fra Tottenham, Hugo Lloris.

Denne gang var det dog Lloris, der kunne juble. Kane bragede simpelthen bolden en meter over målet.

I de døende sekunder af opgøret fik England tilkendt et frispark udenfor det franske felt. Det skulle indskiftede Marcus Rashford tage sig af.

Hans forsøg ramte det øverste af nettaget, men det var altså over målrammen og derfor måtte England kaste håndklædet i ringen.

Frankrig er nu klar til VM-semifinalen, hvor de tørner sammen med Marokko, som tidligere på dagen sendte Portugal hjem.

Skriv en kommentar