Hazard og Lukaku skilte Tunesien ad

0

Belgiens offensiv sprudlede mod Tunesien, som de smadrede med hele 5-2 efter to scoringer af både Eden Hazard og Romelu Lukaku.

Belgien kunne i dag tage et gigantisk skridt mod ottendedelsfinalerne. Det krævede en sejr over Tunesien, som indledte VM med et sent 2-1-nederlag til England.

Og de belgiske favoritter fik en god start på kampen. Således var der kun der gået fem minutter, da Eden Hazard blev nedlagt i det tunesiske felt. Det gav straffespark, som Hazard selv sparkede sikkert i kassen til 1-0.

Efter et kvarters spil blev en god belgisk start til en vaskeægte drømmestart. Tunesien tabte bolden ved midterlinjen, og så gik det stærkt. Hazard drev bolden frem og fandt Romelu Lukaku, som prompte sendte den i nettet til 2-0.

Kun to minutter efter 2-0-målet kom tuneserne imidlertid tilbage i opgøret, da Wahbi Khazri slog et perfekt frispark ind i panden på Dylan Bronn, som dirigerede bolden ind bag Thibaut Courtois til 2-1.

Generelt spillede det nordafrikanske mandskab en fin første halvleg, hvor de flere gange var nærgående. Til gengæld kneb det mere i defensiven, hvor Belgien ofte havde optræk til flere farlige situationer.

Og kort før pausen gik det galt, da wingbacken Thomas Meunier havde sneget sig frem til det tunesiske felt. Med en smart stikning fandt han Lukaku, som iskoldt scorede sit fjerde mål ved VM-slutrunden.

Belgien førte fortjent 3-1 ved halvtid.

Hvis kampen ikke var afgjort ved pausen, blev den det fem minutter inde i anden halvleg, da Kevin De Bruyne med en fantastisk pasning spillede Hazard fri.

Chelsea-stjernen trak elegant forbi den tunesiske keeper Farouk Ben Mustapha og lagde nemt bolden i det tomme mål til 4-1.

Herefter virkede belgierne tilfredse. Først et kvarter før tid blev det farligt igen, da indskiftede Michy Batshuayi kom alene igennem og trak udenom Ben Mustapha.

Men på trods af tomt mål formåede Dortmund-angriberen ikke at score, da forsøget i sidste øjeblik blev reddet på målstregen af en tunesisk forsvarsspiller.

Få minutter senere fik Batshuayi en næsten lige så stor chance, da Yannick Carrascos forsøg blev reddet, hvorefter returbolden havnede for fødderne af Batshuayi, som knaldede bolden på overliggeren.

Ti minutter før tid blev det næsten komisk, da Batshuayi for tredje gang inden for cirka fem minutter fik en rigtig stor chance, men heller ikke tredje gang var lykkens gang for den 25-årige angriber.

I kampens sidste minut lykkedes det endelig for Batshuayi, da han efter en fornem aflevering fra indskiftede Youri Tielemans kunne sende bolden i netmaskerne til 4-1.

I overtiden fik Batshuayi endnu en stor chance, men i fri position sparkede han forbi, og i stedet fik tuneserne pyntet på resultatet i de døende sekunder.

Efter et gennembrud på højrekanten fra Hamdi Nagguez endte bolden hos Khazri, som ekspederede den lille runde i kassen til 5-2, som blev kampens slutresultat.

Skriv en kommentar