Holland klar til VM-finalen

0

Holland var favoritter til at sikre sig en finaleplads ved VM, da de her til aften mødte Uruguay i semifinalen. Og hollænderne levede op til favoritværdigheden, da de hentede en sejr på 3-2.  

Den første semifinale ved VM i Sydafrika stod mellem Holland og Uruguay, der tirsdag aften begge kæmpede for en finaleplads.

Efter tre minutters spil opstod den første store chance, og den tilfaldt Hollands Dirk Kuyt. Efter et indlæg fra Wesley Sneijder fik Uruguay-keeper Fernando Muslera ikke bokset ordentligt væk, og bolden landede for fødderne af Kuyt. Han sendte dog bolden over mål.

I kampens indledning var Holland det mest dominerede hold. Efter otte minutters spil sendte Kuyt et indlæg ind i feltet, hvor Arjen Robben kom godt op, men Muslera fik styr på bolden. I det 18. minut kunne Muslera dog ikke gøre noget, da Giovanni van Bronckhorst bragede bolden op i målhjørnet et godt stykke udefra.

Efter scoringen satte Holland sig på kampen og fik lagt et godt pres på Uruguay. Hollænderne stod højt på banen og formåede at sætte pres på boldholderen.

Lidt over halvvejs i første halvleg opstod der noget tumult, da Uruguays Caceres forsøgte sig med et saksespark. Han ramte dog De Zeeuw i ansigtet med sin støvle, hvilket medførte en diskussion mellem spillerne. De Zeeuw kom dog tilbage på banen for Holland.

Efter 35 minutters spil var der optrak til en Uruguay-chance, da Cavani slap af sted i højre side. Cavani var dog for længe om at få afleveret og mistede bolden.

Holland så ud til at have styr på begivenhederne, men kort tid før slutfløjt i første halvleg dukkede Diego Forlán op og fik udlignet for Uruguay. Han forsøgte sig med et skud fra distancen, der gik forbi Hollands målmand, Stekelenburg, der ikke så for godt ud i situationen. Stillingen efter første halvleg var 1-1.

Kort tid inde i anden halvleg opstod en mulighed til Uruguay, da en tilbagelægning til Stekelenburg ikke blev lang nok. Cavani fik fat i bolden og sendte den videre til Pereira, der forsøgte sig med et skud langt ude fra, men van Bronckhorst fik headet bolden ud til et hjørnespark.

Efter 65 minutter af kampen forsøgte Diego Forlán sig med et skud direkte på frispark, men et ellers godt skud blev reddet af Stekelenburg. Øjeblikket efter var det Holland, der fik en mulighed, da van Persie tog bolden godt ned og lagde den til rette for Van der Vaart, der skød på mål. Riposten endte hos Robben, der dog skød over mål.

Kort tid efter lykkedes det dog for Holland at få bolden i nettet. Det var Sneijder, der afsluttede fra kanten af feltet, og bolden blev rettet af i to omgange og snød dermed Muslera i Uruguay-målet.

Få minutter senere den hollandske føring øget til 3-1, da Arjen Robben headede et indlæg fra Dirk Kuyt ind i nederste målhjørne.

Herefter så det svært ud for Uruguay, der heller ikke rigtig formåede at etablere et pres. Til gengæld opstod flere chancer til hollænderne, blandt andet havde Arjen Robben et par gode muligheder, der dog ikke førte til nogen scoringer.

I kampens overtid blev der bragt lidt spænding tilbage i opgøret, da Maxi Pereira fik reduceret for Uruguay. Herefter pressede Uruguay godt på, men Holland forsvarede sig og vandt opgøret 3-2. Hollænderne er dermed klar til finalen, hvor enten Tyskland eller Spanien venter. Uruguay derimod skal spille om tredjepladsen.

Skriv en kommentar