Holland snuppede førstepladsen i gruppe B

0

I en halvkedelig affære vandt Holland 2-0 over Chile. Resultatet betyder, at hollænderne vinder gruppe B med ni point.

Der var topkamp på menuen i gruppe B, hvor Holland og Chile skulle fordele første- og andenpladsen. Holland kunne nøjes med uafgjort for at blive gruppevinder.

Begge hold måtte stille op uden en af deres nøglespillere. Hos Holland havde Robin van Persie karantæne, mens Chile sparede en småskadet Arturo Vidal.

Første halvleg var en yderst tam affære, som bar præg af, at begge hold var sikre på videre avancement. Det var småt med chancer.

Kort før pausen kom halvlegens bedste forsøg, da Arjen Robben fra midterlinjen satte i løb mod Chile-målet. Robben nåede at få sat et par chilenere af, men hans afslutning strøg forbi Claudio Bravos mål.

Der blev ikke meget mere at juble over i anden halvleg, hvor der var langt mellem højdepunkterne. De få chancer, der var, tilfaldt hollænderne.

Chile lignede ikke et hold, der var specielt opsatte på at gå efter førstepladsen, der med stor sandsynlighed ville betyde, at de ville undgå Brasilien i ottendedelsfinalen. Til gengæld virkede Holland farligst, og med lidt under et kvarter igen sikrede Holland sig gruppe B’s førsteplads.

Et indlæg fra backen Daryl Janmaat sad lige i panden på en helt umarkeret Leroy Fer, som netop var blevet skiftet ind, og den 24-årige midtbanespiller kunne bringe Holland på 1-0.

Chile havde nu travlt og skulle lave to mål for at vippe Holland væk fra førstepladsen i gruppen. Det skete dog ikke, da sydamerikanerne ikke på noget tidspunkt blev farlige.

I stedet lukkede hollænderne definitivt kampen i overtiden efter et hurtigt kontraangreb. Arjen Robben kom fri, og med en flot tværpasning fandt ham Memphis Depay, der kunne støde bolden i nettet til 2-0, som blev slutresultatet.

Senere på aftenen bliver gruppe A afgjort, hvor det afgøres, hvem der skal mødes i de to første ottendedelsfinaler. Det tyder på, at Holland skal op imod enten Kroatien eller Mexico, mens Chile formentlig møder Brasilien.

I gruppens andet opgør fik Spanien reddet lidt af æren ved at slå Australien med 3-0. Australierne må altså, som ventet, rejse hjem fra VM uden nogle point.

Skriv en kommentar