Hollandsk VM-sølvvinder og rekordindehaver stopper karrieren

0

Wesley Sneijder, der var en kæmpe profil på Hollands landshold, som ved VM i Sydafrika i 2010 nåede hele vejen til finalen, har valgt at stoppe karrieren.

Holland har på trods af tre finaler aldrig formået at vinde VM i fodbold.

Senest de for alvor var tæt på, var i 2010, hvor Oranje dog til sidst måtte kapitulere efter et finalenederlag til Spanien på 1-0 efter forlænget spilletid.

En af de helt, helt store profiler på det daværende hollandske landshold, som for ni år siden altså var tæt på at vinde VM-guld for første gang nogensinde, har i dag valgt at lægge støvlerne på hylden.

Navnet er Wesley Sneijder, og udover at imponere stort ved slutrunden i 2010 var han en fantastisk midtbanespiller i al almindelighed, der har legendestatus i Holland.

Sidste år valgte Sneijder at stoppe på det hollandske landshold, hvor han er rekordindehaver med 134 landskampe. Nu har han så i en alder af 35 år valgt at stoppe helt som professionel fodboldspiller.

Ved den føromtalte VM-slutrunde i 2010 blev Sneijder delt topscorer med fem scoringer, samtidig med at han som den eneste hollænder kom med på turneringens Dream Team.

Sneijder deltog også ved VM i 2006, hvor Holland blev elimineret i ottendedelsfinalen mod Portugal, og ved VM 2014, hvor Sneijder og co. kunne rejse hjem som nummer tre efter sejr over Brasilien i bronzekampen.

På trods af en fornem tredjeplads ved VM-slutunden i 2014, som de færreste på forhånd havde regnet med, vil Sneijder dog formentlig se tilbage på turneringen i Brasilien med blandede følelser.

Sneijder var nemlig en af de to hollændere, som i semifinalen mod Argentina missede fra 11-meterpletten i straffesparkskonkurrencen, hvilket betød, at Holland igen måtte vinke farvel til drømmen om VM-guld.

I klubregi nåede Sneijder blandt andet at repræsentere Ajax, Real Madrid og Inter. Hans sidste klub var Al-Gharafa fra Qatar.

Skriv en kommentar