Kendte fodboldfans: Anders SG fra Alphabeat

0

VM-guide.dk vil bringe en række interviews med kendte personer, der har en stor passion for fodbold. I dette interview har vi talt med Alphabeat-forsangeren Anders SG.

Anders SG er med i det succesfulde-band Alphabeat, som i dag har bosat sig i England. Anders' fulde navn er Anders Stig Gehrt Nielsen, og han er den ene af to forsangere i bandet. Han kommer oprindeligt fra Silkeborg.

Hvad er den største VM-oplevelse, som du har haft?

Min største VM-oplevelse må uden tvivl være, da Danmark var i kvartfinalen mod Brasilien. Det var en dejlig sommerdag i Danmark, og der var fest og glade dage på grund af den danske succes. Dertil må jeg selvfølgelig tilføje Michael Laudrups fantastiske aflevering til Ebbe Sand mod Nigeria.

Hvad er den største VM-fiasko, du har oplevet?

Den største fiasko er kampen mod England i Japan og Sydkorea. Alle eksperter havde forudsagt, at England var den nemmeste modstander at møde, men det endte i total skuffelse og et 3-0-nederlag. Udover dette, er der selvfølgelig også skuffelsen ved at Rajko Lekic ikke kom med i den danske VM-trup i Sydafrika. Ham og Peter Degn kunne have pyntet gevaldigt.

Hvilken VM-legende er i dine øjne den største?

Pelé. Forklaring burde være unødvendig.

Hvad er dine forventninger til VM-slutrunden generelt?

At jeg kommer til at se den med mute-knappen i bund. De der vuvuzela-horn kan jo drive en til vanvid. Ellers forventer jeg bare, at vi måske kommer til at se Danmark gå videre fra den indledende pulje, og at Bendtner scorer en masse mål. Men måske er det mere håb end forventning.

Var beslutningen om, at forlænge med Morten Olsen den rigtige?

Ja, i mangel af bedre, så var det den rigtige beslutning. Jeg tror ikke, at Morten Bruun er klar til jobbet endnu.

Hvilken spiller er vigtigst for Danmark?

Nicklas Bendtner. Uden ham ser det sort ud. Ingen Bendtner - ingen mål.
 
Hvor langt tror du, at Danmark når ved VM?

Jeg tror, at vi får fire point i puljen, og at det er nok til at gå videre. Vi ryger nok desværre ud i 1/8-finalerne.

Hvem vil du mene, der stikker af sted med topscorer-prisen?

David Villa kommer til at bombe under denne slutrunde. Han har alt. Hurtighed, træfsikkerhed og ikke mindst, de bedste medspillere. Han scorer fem mål, tror jeg.

Hvilken nation tror du, der kan overraske ved VM?

Jeg skal sige England. Overraske og vinde. De tror virkelig på det herovre, og jeg tror, at de har holdet til det. Og så har de Peter Crouch, som jeg faktisk har mødt på en tankstation i England. Han har lidt de samme facetter som mig på banen. Han er træfsikker og en god header - jeg var, efter min barndomstræners mening, min gamle klubs bedste header. Vi kunne jo være brødre.

Interviewet blev foretaget den 7. juni 2010

Skriv en kommentar