Kendte fodboldfans: Heidi Frederikke Rasmussen

0

VM-guide.dk vil bringe en række interviews med kendte personer, der har en stor passion for fodbold. I dette interview har vi talt med Heidi Frederikke Rasmussen.

Heidi Frederikke Rasmussen er kendt fra TV 2 Sporten, hvor hun blandt andet har fungeret som vært for fodboldprogrammet Hutlihut. Under VM-slutrunden skal hun også være frontfigur i TV 2's VM-dækning. VM-guide.dk har stillet hende en række VM-relaterede spørgsmål.

Hvad er den største VM-oplevelse, som du har haft?

Uden tvivl VM i 1986. Det er den første slutrunde, jeg kan huske. Jeg var otte år gammel, og det hele gjorde et meget meget stort indtryk på mig. Det var her, fodboldinteressen bed sig fast. Slutrunden fyldte meget i min familie, og det, der blev snakket mest om var sejren over Tyskland.

Men også Ebbe Sands mål mod Nigeria i ottendedelsfinalen i 1998, synes jeg, var en fantastisk VM-oplevelse.

Hvad er den største VM-fiasko, du har oplevet?

Jeg vil ikke kalde det en fiasko, da Danmark tabte kvartfinalen til Brasilien i 1998. Danmark spillede en fantastisk kamp, og at tabe med et enkelt mål til et hold som Brasilien er absolut godkendt. Det var bare så brand ærgerligt. Så tæt på en VM-semifinale og så tæt på at slå de forsvarende verdensmestre - det var som sagt BRAND ærgerligt.

En personlig fiasko synes jeg til gengæld det var for Zinedine Zidane, da han i finalen i 2006 stangede Materazzi. Sådan noget er bare skidt at gøre på en fodboldbane.

Hvilken VM-legende er i dine øjne den største?

Uden tvivl Maradona. Han tryllebandt ikke kun Argentina men en hel verden.

Hvad er dine forventninger til VM-slutrunden generelt?

Jeg har store forventninger - jeg glæder mig meget til blandt andet at følge en spiller som Messi og et hold som Spanien. Og så glæder jeg mig selvfølgelig til at iføre mig de rød-hvide briller og forhåbentlig at se et dansk hold, der når langt.

Men der er også udfordringer, som jeg ser det. Blandt andet bliver slutrunden spillet i vintertemperaturer, og der er lange afstande mellem de forskellige stadions. Det bliver til gengæld fedt, at kampene bliver spillet i vores tidszone, så det kan blive en folkelig begivenhed og ikke en nat- eller formiddagsevent.

Var beslutningen om, at forlænge med Morten Olsen den rigtige?

Ja, det synes jeg bestemt. Morten Olsen virker til at ha' fundet rytmen og melodien med holdet og omvendt. Han er en stor, stor faglig kapacitet med masser af international erfaring. Og så ser han med mine øjne som oftest de rigtige muligheder i de rigtige spillere. Kontinuitet skal man heller ikke forklejne - i hvert fald ikke når den er succesfuld.

Hvilken spiller er vigtigst for Danmark?

Nicklas Bendtner og Thomas Sørensen. Nicklas Bendtner er manden, der kan afgøre kampen med sin fysik og målnæse. Han er selvtilliden selv og kan give både den og attituden videre til resten af holdet. Thomas Sørensen er roen, erfaringen og i alle ordets betydninger - muren.

Hvor langt tror du, at Danmark når ved VM?

Jeg tror, Danmark når ottendedelsfinalen eller kvartfinalen - alt efter hvem modstanderen bliver i ottendedelsfinalen. Vinder Danmark sin gruppe, kan vi håbe på, at Italien vinder sin. Så ser modstanderen i ottendedelsfinalen nogenlunde overkommelig ud. Vi må gå ud fra, at Italien vinder gruppe F, så hvis Danmark bliver nummer to i gruppe E, skal de to hold møde hinanden.

Og det kan meget vel blive en for stor mundfuld for Morten Olsens trup. Omvendt - de har slået Portugal og Sverige, så Italien skal absolut ha' stor respekt for Danmark. Herefter er det svært at sige, hvem næste modstander bliver. Men det kan blive Spanien. Og som jeg ser det, kan det blive stopklodsen for Danmark. Spanien har med mine øjne det bedste hold og er favoritter til at vinde VM.

Hvem tror du, der vinder VM?

Det har jeg netop svaret på. Jeg tror, Spanien vinder. De har et komplet hold med store individualister og samtidig et hold. De er meget meget svære at slå. Meget afhænger dog også af, om Torres bliver klar. Og det kan blive dyrt for spanierne, at han kan komme til VM uden kampminutter i benene. Hvis ikke det bliver Spanien, tror jeg Argentina har en god chance. Men her hænger meget af ansvaret på én mand - nemlig Messi. Holland er outsider.

Hvem vil du mene, der stikker af sted med topscorer-prisen?

Det kunne være sjovt, hvis det blev Bendtner - han er min outsider. Ellers tror jeg Ronaldo. Hans sparketeknik og fysik kan bringe ham langt på topscorerlisten, selvom han har fået meget skæld ud for sine manglende mål på landsholdet. Hollandske Robben er også en mulighed. I det hele taget har Holland en skarp offensiv, så hvis de når langt, kan det godt komme til at vise sig på topscorelisten. Topscoreren kommer til at score seks mål.

Hvilken nation tror du, der kan overraske ved VM - hvorfor?

Jeg tror, Chile kan blive en kæmpe overraskelse. De spillede en overbevisende kvalifikation. Og da de spillede træningskamp mod Danmark så vi, hvilken teknik og hurtighed de har at byde på. Absolut en outsider til at nå langt.

Skriv en kommentar