Kendte fodboldfans: Tony Scott

0

VM-guide.dk vil bringe en række interviews med kendte personer, der har en stor passion for fodbold. I dette interview har vi talt med P3-værten Tony Scott Jakobsen.

Tony Scott Jakobsen er til daglig P3-vært på programmet "Køter", der er et aktualitetsprogram, som sender alle hverdage. Ved sin side har Tony normalt Sara Otte.

Tony Scott vil under VM dække slutrunden for P3, og derfor befinder han sig i øjeblikket i Sydafrika. Tony Scott har herunder svaret på en række VM-relaterede spørgsmål.

Hvad er den største VM-oplevelse, som du har haft?

VM i Mexico, det er det første VM, som jeg kan huske og så var vi jo med. Det er vi desværre ikke hver gang. Jeg var 10 år og det gjorde et enormt indtryk at se spillere fra hele verden og den måde, som publikum var på. Bølgen der susede rundt på stadion til lyden af eksotiske trommer. Selvfølgelig var der jo også en række kampe, som er gået over i historien. Ellers husker jeg kampen mod Brasilien i Nantes i 1998, som vi tabte, men med ære. Stor kamp!

Hvad er den største VM-fiasko, du har oplevet?

Nederlaget mod Spanien i Mexico. Jeg var for lille til helt at forstå det. Det var simpelthen en katastrofe. Jeg kan huske, at jeg reagerede ved at gå i seng. Så kunne de lære det!

Hvilken VM-legende er i dine øjne den største?

Preben Elkjær! En type, som ikke findes længere og fodbolden er fattigere for det!

Hvad er dine forventninger til VM-slutrunden generelt?

Jeg glæder mig til en masse fodbold. Folk fra hele verden, der mødes for at holde en fest - det bliver stort. Jeg glæder mig til vi skal dække det.

Var beslutningen om, at forlænge med Morten Olsen den rigtige?

Jeg har aldrig været stor Olsen-fan. Jeg synes, at der har været for mange af de gamle, som har været sikret pladsen, men nu er vi jo til VM, så opgaven er jo løst.

Hvilken spiller er vigtigst for Danmark?

Det er Nicklas Bendtner - han skal lave kasserne. Hvis han ikke sparker dem ind, så tror jeg, at det bliver en kort fornøjelse.

Hvor langt tror du, at Danmark når ved VM?

Jeg tror, at vi skal hurtigt hjem. Men jeg håber, at vi kommer videre fra gruppen. Det ville være flot!

Hvem tror du, der vinder VM?

England - eller nej, men jeg kunne godt tænkte mig det. Mest fordi de virkelig ville gå AMOK. Det ville være så crazy. Bare Italien eller Tyskland ikke vinder. Brasserne er jo oplagte, men hvis pokalen skal til Sydamerika, håber jeg mere på Diego Maradonas drenge.

Hvem vil du mene, der stikker af sted med topscorer-prisen?

Fernando Torres - efter en skuffende sæson tager han nævn og bomber dem ind. Otte kasser i alt!

Hvilken nation tror du, der kan overraske ved VM?

Jeg håber, at et af de afrikanske lande overrasker og kommer langt. Det tror jeg vil betyde meget for hele Afrika, og jeg kan høre på dem, som jeg har talt med, som bor rundt omkring på kontinentet, at der er gigantiske forventninger. Jeg ønsker det bedste for dem. Og så er det klart at festen vi blive det bedre med et par afrikanske nationer med langt i turneringen.

Leave A Reply