Kroatien tog bronzemedaljerne ved VM 2022

0

Kroatien vs MarokkoKroatien kørte en 2-1-sejr hjem mod Marokko i en til tider ganske hektisk kamp, især i den indledende fase, hvor der blev scoret to mål inden for de første ni minutter.

Kroatien tog bronzemedaljerne, da de lørdag eftermiddag mødte Marokko i bronzekampen ved VM 2022 i Qatar. Dermed vandt de medaljer for andet VM i træk, efter at de vandt sølvmedaljer ved VM 2018.

Marokko havde allerede skrevet VM-historie, uanset dagens resultat, eftersom at de nu kan kalde sig det afrikanske land, der er nået længst ved en VM-slutrunde.

Kampen var bare to minutter gammel, før den første dramatik indtraf.

Marokkos målmand Bono var tæt på at levere et gigantisk selvmål, da han fik ramt bolden helt forkert i et forsøg på en aflevering til en medspiller. I stedet gik bolden forbi målstolpen og til hjørnespark.

Men allerede i det syvende minut kom Marokko bagud. Kroatien leverede en indøvet frisparkskombination, der sad lige i skabet.

Luka Modric hoppede over bolden, mens den blev tippet ind i panden på Ivan Perisic, der headede den på tværs til Josip Gvardiol, som flot headede bolden ind bag Bono til 1-0.

Det flotte mål gjorde samtidig Gvardiol til Kroatiens yngste VM-målscorer i historien.

Men som det ofte sker, når man lige er kommet foran, så mangler fokus i egen defensiv. Det var også tilfældet i dette opgør.

Lovro Majer fik ikke clearet, men derimod forlænget et indlæg, som gav en svævende bold, der havnede i hovedet på Achraf Dari, der udnyttede af Kroatiens keeper Dominik Livakovic tøvede i situationen.

Nu blev tempoet sat lidt ned indtil Kroatien i det 25. minut var tæt på at bringe sig i front igen. Bono gav en ripost på Luka Modric' afslutning, som Marko Livaja var tæt på at udnytte.

Herefter satte Marokko sig lidt mere på spillet uden dog at skabe de store chancer. Det gjorde til gengæld Kroatien få minutter før pause, da Mislav Orsic skød kroaterne foran på et flot mål, da han med en følt skud kunne løfte bolden i det lange hjørne til pausestillingen 2-1.

Anden halvleg startede væsentligt mere roligt end første, og det var efterhånden tydeligt at mandskaberne var en smule trætte.

I stedet blev spillet mere kontant, og det gik også ud over Andrej Kramaric, som måtte lade sig udskifte med en skade.

Marokko pressede på for en udligning, men det blev aldrig for alvor noget, der truede Kroatiens defensiv.

I modsatte ende opstod der en kontroversiel situation, da Gvardiol blev nedlagt i Marokkos felt, men dommerens fløjte forblev tavs til stor utilfredshed fra Kroatiens spillere, fans og stab.

På TV-billederne lignede det også en klar forseelse, men VAR greb altså ikke ind i denne omgang.

I modsatte ende var En-Nesyri tæt på at udligne, men Livakovic var vågen og forhindrede det.

Kampens dommer Al-Jassim var tydeligvis kommet på en hård prøve med at skære igennem og sætte sig i respekt hos spillerne, hvilket gjorde kampen mindre køn.

Marokko forlangte også et straffespark, da kampen var i sin afsluttende fase i overtiden, men heller ikke her pegede den qatarske dommer på pletten.

Der blev ikke scoret mere i opgøret, og dermed kunne Kroatien lade sig hylde med bronzemedaljerne om halsen, hvilket altså var deres andet sølvtøj ved et VM i træk.

Skriv en kommentar