Midterforsvarere sender Brasilien i semifinalen

0

Brasilien er semifinaleklar, efter de besejrede Colombia med 2-1 efter et stort drama. De to midterforsvarere, Thiago Silva og David Luiz, scorede for Brasilien. 

Der var lagt op til en sydamerikansk kongekamp, da VM-favoritterne fra Brasilien for første gang nogensinde under en VM-slutrunde skulle møde Colombia.

Mens Brasilien med nød og næppe var blevet kvartfinaleklar efter dramaet mod Chile, havde Colombia med James Rodríguez i spidsen imponeret stort med fire sejre i lige så mange kampe.

Men det var de brasilianske værter, der først fik noget at juble over. Blot syv minutter skulle der gå, før et Neymar-hjørnespark røg til bagerste stolpe, hvor Thiago Silva med knæet fik skovlet bolden bag David Ospina til 1-0.

Scoringen skabte vanvittig jubel på tilskuerpladserne, men Colombia lod sig ikke ryste. Blot få minutter senere var Juan Cuadrado millimeter fra en udligning, da hans afslutning strøg snert forbi den ene opstander.

Brasilien bed dog også fra sig, og efter 20 minutters spil havde Hulk en stor mulighed for at øge til 2-0, da han slap fri i feltet. Men denne gang lykkedes det Ospina at parere.

Resten af halvlegen forløb i et hæsblæsende tempo, hvor Brasilien flere gange var nærgående. Den colombianske defensiv virkede langt fra stabil.

Men der blev ikke scoret yderligere før pausen, så 45 yderst underholdende minutter sluttede med en brasiliansk føring på 1-0.

Colombia skulle nu frem på banen, og de kom tættere på en udligning. Og midtvejs i anden halvleg troede de fleste, at der blev bragt balance i regnskabet.

Et frispark blev slået ind i feltet, hvor Julie Cesar ikke fik fat. Efter masser af klumpspil fik Mario Yepes banket bolden i kassen, men linjedommeren vinkede med flaget, så målet blev underkendt for offside.

I stedet var skæbnen hård ved Colombia, da det blot minuttet efter blev 2-0 til Brasilien. Et frispark langt ude fra valgte David Luiz at hamre op i krogen, og så var VM-værterne meget tæt på en semifinale.

Colombia fortsatte dog med at angribe flittigt, og lidt under et kvarter før tid fik James Rodríguez spillet indskiftede Carlos Bacca fri, som blev nedlagt af Julio Cesar. Straffespark til Colombia.

VM’s topscorer James Rodríguez blev sat til at eksekvere,og han udplacerede sikkert Julio Cesar og satte sin sjette VM-scoring i kassen. 2-1, og så der var dømt drama igen.

Colombianerne pressede på i forsøget på udligningen, der ville tvinge kampen ud i forlænges spilletid. Men selvom de flere gange var tæt på, udeblev den afgørende chance.

Derfor vandt Brasilien 2-1 og er nu klar til semifinalen. Til gengæld er VM-slutrunden ovre for Colombia, der kan rejse hjem med æren i behold.

I VM-semifinalen skal Brasilien møde Tyskland. Men det kan blive et svækket brasiliansk hold, da Neymar måtte udgå i slutminutterne med store smerter, samtidig med at Thiago Silva har karantæne.

 

Skriv en kommentar