Ny choksejr sender Costa Rica videre

0

Costa Rica slog helt fortjent Italien med 1-0, hvilket sender mellemamerikanerne videre til knock-out-fasen. Resultatet betyder samtidig, at England er færdige ved VM. 

VM’s hidtil største sensation kunne blive kendsgerning, hvis Costa Rica formåede at slå Italien i dagens første VM-opgør.

Det ville nemlig betyde, at gruppe D’s mest undertippede hold var videre til ottendelsfinalerne, mens England til gengæld ville være ude af VM-slutrunden.

Begge hold startede kampen afventende, og der gik lang tid, før den første store chance kom.

Efter en halv times spil fandt Andrea Pirlo Mario Balotelli, som havde en friløber med Keilor Navas i Costa Rica-målet. Balotelli fik dog ikke afsluttet ordentligt, så Costa Rica slap med skrækken.

Kort før pausen var det Italien, der slap med skrækken, da Giorgio Chiellini kantede Joel Campbell i det kriminelle felt, men meget mærkværdigt forblev dommerens fløjte tavs.

Til gengæld tog Costa Rica hævn få øjeblikke efter, da venstre backen Junior Diaz slog et perfekt indlæg ind til Bryan Ruiz, der ganske retfærdigt headede de undertippede costaricanere i front.

Det lykkedes ikke italienerne at slå igen inden pausefløjtet. Det betød, at Costa Rica var en halvleg fra kæmpesensationen, der ville sende dem videre til ottendedelsfinalerne.

Italien havde skuffet, men de sidste 45 minutter blev endnu værre for Cesare Prandellis tropper. Azzurri formåede slet ikke at skabe farlige situationer i Costa Rica-feltet.

Faktisk var costericanerne tættere på 2-0 i slutminutterne. Derfor var det ganske fortjent, at Costa Rica ganske overraskende kunne hive 1-0-sejren i land.

Det betyder, at Costa Rica helt utroligt er videre fra dødens gruppe efter to runder. Det betyder samtidig også, at England er færdige ved VM.

Italien og Uruguay mødes i sidste runde til en direkte duel  om at følge Costa Rica videre til ottendedelsfinalerne.

Skriv en kommentar