Optakt: Brasilien – Kroatien

0

Brasilien - KroatienSå er det i aften, at Brasilien og Kroatien åbner denne udgaves VM-slutrunde. VM-guide.dk har skrevet en optakt til VM 2014's første kamp her.

Vi tager hul på den 20. udgave af VM med værtsnationen - traditionen tro. Brasilien skal op imod Kroatien, og det er bestemt en interessant start på slutrunden.

Fokus på holdene:

Brasilien:

En værtsnation har aldrig tabt åbningskampen, så det lægger et endnu større pres på de brasilianske spillere for at levere det, som hovedparten forventer, nemlig en sejr.

Brasilien er at finde ved VM for 20. gang. De er den eneste nation, der har deltaget ved samtlige VM-slutrunder.

Brasiliens landstræner Luiz Felipe Scolari ventes at stille med en 4-2-3-1-formation. I tirsdags gik der et gys gennem Brasilien, da deres store håb, Neymar, ramte græsset på træningsanlægget.

Men det viste sig heldigvis ikke at være slemt, og derfor kunne FC Barcelona-stortalentet rejse sig op og træne videre kort efter.

Selecao, som Brasilien kaldes, vil sandsynligvis stille med den samme formation, som de spillede i fire ud af fem kampe sidste sommer ved Confederations Cup.

Kroatien:

Kroatiens landstræner Niko Kovac måtte se Danijel Pranjic pådrage sig en grim ankelskade i weekenden mod Australien. Han er dog fortsat i truppen, da man håber på, at han kan komme tilbage senere i turneringen.

Kroatien har blot indkasseret elleve mål i 13 VM-kampe. Det er den bedste defensive statistik blandt de 32 hold, som deltager ved VM 2014.

Dog har kroaterne også pådraget sig en del kort med røde nuancer. I de sidste ni VM-kampe, er de blevet præsenteret for hele seks røde kort.

Fakta:

- Kroatien har aldrig vundet over Brasilien.

- Brasiliens landstræner Luiz Felipe Scolari har kun prøvet at blive besejret én gang ved VM. Det var i 2006, da han stod i spidsen for Portugal, og portugiserne tabte til Frankrig i semifinalen. Scolari har aldrig prøvet at få et uafgjort resultat ved VM.

- Brasilien har ikke indkasseret et mål i de sidste to test-kampe. Sidste gang de fik scoret imod sig var i november måned, da de spillede 2-1 med Chile i en venskabskamp.

- Brasilien er det mest succesfulde mandskab ved VM, eftersom de har vundet fem trofæer.

- Kroatien præsterede deres bedste resultat ved VM i 1998, da de sluttede på tredjepladsen.

- I det sidste indbyrdes opgør mellem Brasilien og Kroatien, vandt Brasilien med 1-0. Det var ved VM 2006, hvor Kaká scorede.

- Brasilien har i optakten til VM scoret 2,58 mål i gennemsnit. I 84 procent af kampene har de scoret to eller flere mål.

Seneste nyt om holdene:

Brasilien:

Den unge offensivspiller, Oscar, har lidt af et formdyk, men det ventes, at han starter inde og genfinder sit sædvanlige, høje bundniveau hurtigt.

Hvis det ikke er tilfældet inden åbningskampen, så kan Willian bringes i spil.

Der er dog ikke umiddelbart nogle skader hos de nuværende profiler i truppen.

Kroatien:

Kroaternes brandvarme angriber, Mario Mandzukic, er ude med karantæne, så han kan naturligt nok ikke vælges til kampen.

Danijel Pranjic døjer som nævnt med en skade, og er derfor også ude af billedet til kampen, men forbliver i truppen.

Hold øje med:

Neymar (Brasilien): Han har et tungt pres på sine skuldre, men han virker som regel mere ovenpå, når han spiller i den gule trøje i forhold til, når han spiller for FC Barcelona, hvor han også har skullet vende sig til et nyt system, nye holdkammerater m.m. Han kan blive en nøglespiller i kampen.

Luka Modric (Kroatien): Han har haft en fantastisk sæson i Real Madrid, hvor han har udført solidt arbejde på midtbanen og stået bag mange angreb, der har ført til scoringer. Det er helt essentielt, at Kroatiens defensiv står godt, mens de samtidig skal leve på omstillinger. Modric skal være garant for præcise afleveringer og dødbolde.

Rapport fra Goal.com:

Goal.com har produceret en stemningsrapport, inden åbningskampen mellem Brasilien og Kroatien finder sted. Den kan du se her:

Forventede startopstillinger:

Brasilien:

Julio Cesar

Dani Alves - David Luiz - Thiago Silva - Marcelo

Paulinho - Gustavo

Hulk - Oscar - Neymar

Fred

Kroatien:

Pletikosa

Srna - Corluka - Lovren - Vrsaljko

Modric - Rakitic

Eduardo - Kovacic - Perisic

Jelavic

Odds på kampen (bet365):

1X2: 1.33 | 5.00 | 13.00
O/U 2.5 mål: 2.05 | 1.75
Begge hold scorer: 1.80 | 1.90
Vinder 1.halvleg: 1.72 | 2.40 | 12.00
Vinder 2. halvleg: 1.62 l 2.62 l 8.50
O/U 10.5 hjørnespark: 1.83 | 1.83
Kort O/U 4.5: 2.10 | 1.66
Selvmål Ja/Nej: 21.00 | 1.020
Fred scorer i kampen / første mål: 2.37 | 5.00
Neymar scorer i kampen / første mål: 2.10 | 4.50
Jelavic scorer i kampen / første mål: 7.50 | 19.00
Olic scorer i kampen / første mål: 8.50 | 21.00

Bet365

Se også Odds TV's optakt: Optakt: Brasilien - Kroatien

Praktisk information:

Kampens dommer: Yuichi Nishimura

Stadion: Arena Corinthians, São Paulo

Spille-tidspunkt: Kl. 22.00, 12. juni 2014.

Vises på: TV 2

Skriv en kommentar