VM-stadion: Arena de Sao Paulo – Sao Paulo

0

Arena de Sao Paulo, som ligger i Sao Paulo, vil danne rammen ved fire gruppekampe, en 1/8-finale samt en semifinale. Læs mere om VM-stadionet her.

Fakta:

Arena de Sao Paulo, Sao Paulo
Kapacitet: 68.000 tilskuerpladser

.

En arena med mange navne

Når man taler om den nye arena i Sao Paulo, så skal man holde tungen lige i munden for det nye stadion har tre navne; Arena de Sao Paulo, Arena de Itaquera og Arena Corinthians.

Den nye arena skal selvfølgelig ligge græs til slutrunden men er også allerede ”tildelt” til Corinthians – som efterfølgende får det nye stadion som deres hjemmebane. Corinthians har tidligere benyttet Estádio do Pacaembu, som de har haft lejet.

Under slutrunden vil kapaciteten på stadionet være 68.000, mens kapaciteten efterfølgende vil blive reduceret med 20.000 pladser, hvorfor der herefter vil være plads til 48.000.

Premiere

Inden slutrunden har areanen været anvendt ved fire begivenheder. Det første arrangement var et show for at fejre Corinthians' 103 års jubilæum den 29. september 2013.

Den anden blev i forbindelse med Corinthians første træning, hvor 400 bygningsarbejdere var inviteret ind – og pressen reporterede herfra. Dette fandt sted den 15. marts 2014.

Dernæst besøgte hele 5.000 atleter areanen den 26. april og sidst blev der afviklet en kamp den 1. maj mellem udvalgte stadionbygningsarbejdere.

Den første officielle fodboldkamp med professionelle aktører er den 18. maj, hvor Corinthians og Figueirense mødes i en Campeonato Brasileiro Serie A kamp.

Programmet:

Under slutrunden er Arena de Sao Paulo skemasat til at blive benyttet seks gange. Fire gange i den indledende runde samt to i de efterfølgende runder. Følgende kampe skal afvikles:

Den 12. juni: Brasilien – Kroatien (gruppe A)
Den 19. juni: Uruguay – England (gruppe D)
Den 23. juni: Holland – Chile (gruppe B)
Den 26. juni: Sydkorea – Belgien (gruppe H)
Den 1. juli: 1F – 2E (1/8-finale)
Den 9. juli: Vinder 59 – Vinder 60 (Semifinale)

Skriv en kommentar